stał 2 lata - co z niego bedzie ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
stał 2 lata - co z niego bedzie ??
witam, mam do kupienia rozwalone autko za mała kase tylko że stoi 2 lata nie odpalane , - i tu moje pytanko - co moze byc silnikowi po takim czasie ?? dodam ze jest to 2.0 16v z inst, gazową
...
- pczerniej
- Forum Master
- Kontakt:
w sumie nic nie powinno być , napewno będziesz musiał podłączyć inny akumulator bo ten co tam jest będzie padnięty, możesz jeszcze zobaczyć jak wyglądają świece przewody kopułka palec , sprawdź oleje itp i spróbuj do palić bo tak naprawdę dopiero po odpaleniu będzie wiadomo co i jak
Capo di tutti capi
Nord-vag.pl
MK1 1.8 20vT
Nord-vag.pl
MK1 1.8 20vT
- Fabian LDZ
- _
- Kontakt:
i przewody gumowe wodytursky pisze:odezwa sie w nim wszystkie uszczelki
generlanie czeka Cie spory przegląd auta, o robieniu rozrządu, wymianie oleju i płynów nie ma co wspominać bo to oczywiste
generalnie tak jak To_mas, napisał przed zakupem sprawdź stan blach bo jak auto stało dwa lata to ruda już sie udomowiła
- pczerniej
- Forum Master
- Kontakt:
jak go już odpali to nie powinien jeździć tylko dalej sprawdzić silnik , ciśnienie , test na CO2, ładowanie alternatora itptursky pisze:no i znajac zycie jak go juz odpali i (daj Boze) zrobi nim z pietnascie kilometrow to odezwa sie w nim wszystkie uszczelki ktore juz zgrebialy ze starosci myslac o trumnie, a tu nagle ktos ich pobudza do zycia.
Capo di tutti capi
Nord-vag.pl
MK1 1.8 20vT
Nord-vag.pl
MK1 1.8 20vT
- krzysiek82
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pewnie gniazda i zawory są pokorodowane, rozebrałem kiedyś silnik po dłuższym przestoju który nie był odpowiednio zabezpieczony do takiego leżakowania i zobaczyłem jedną wielką rdzę.
[img]http://www.usersigs.com/site/data/media/10/Sans_titre-2.gif[/img]
[img]http://images4.fotosik.pl/170/6664f3af63388f0d.jpg[/img]
GSM: 600-827-446
[img]http://images4.fotosik.pl/170/6664f3af63388f0d.jpg[/img]
GSM: 600-827-446
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
arteq, moje Audi stało jakieś 3-4 lata nieodpalanie, nieotwierane, pod chmurką, włożono akumulator i odpalił od strzała. Oczywicie tylko do wjazdu na lawetę, bo olej stary.
Wymieniłem gumy w zawieszeniu, cieknącą chłodnicę i podstawoew rupiecie esploatacyjne i oczywiście wydłubałem 2 cm mech z uszczelek szyb w drzwiach Silnik był zdrowy i nic mu nie było. Tak, że aż tak bym się nie dramatyzował
Pozdrawiam.
Wymieniłem gumy w zawieszeniu, cieknącą chłodnicę i podstawoew rupiecie esploatacyjne i oczywiście wydłubałem 2 cm mech z uszczelek szyb w drzwiach Silnik był zdrowy i nic mu nie było. Tak, że aż tak bym się nie dramatyzował
Pozdrawiam.