greg, żadnego nadlewu właśnie na niej nie znalazłem, no ale jeszcze raz się jej przyjrzę.
Z tą instalacją gazową to trochę mnie przestraszyliście, ale jaki byłby sens wymontowywania jej? Auto przyjechało z Włoch, ja jestem w Polsce pierwszym właścicielem.
AndrzejP4 pisze:To jest wtyczka systemu alarmowego GEMEL. Popularny na zachodzie.
Wtykę wpina się pod centralko-syrenę.
Faktycznie na tej nalepce pisze GEMEL. A zobaczcie jeszcze to foto:
Tu jest taki dzyndzel, ewidentnie dokładany, nie wykluczone, że ten żółty kabelek z tej wtyczki idzie właśnie do tego dzyndzla (ale nie sprawdziłem tego jeszcze). Z tego co kojarzę ten dzyndzel ma za zadanie wzbudzić alarm gdy otworzy się klapę silnika.
Ale pytanie zasadnicze: czy to oznacza, że ktoś wymontował sobie ten alarm przed sprzedażą? Dodam, że właśnie nie działają mi ultradźwięki (pisałem kiedyś w osobnym wątku), a alarm jeśli się załącza to rozbrzmiewa zwykłym klaksonem.
DODANE:
Poszperałem troche i faktycznie wychodzi, że jest to wtyczka od alarmu SERPI STAR ND6.
Ta centralko-syrena posiada gniazdo idealnie pasujące do mojej wtyczki. Ja również posiadam identyczne ultradźwięki (ta puszeczka od nich). Szkoda, że ktoś to sobie zabrał. Jeszcze gorzej że to chyba nie jest osiągalne w Polsce, a za granicą kosztuje około 140 funtów. W sumie dużo jak na alarm.