kontrolka świec żarowych nie gaśnie

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
yank
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

kontrolka świec żarowych nie gaśnie

Post autor: yank » czw kwie 03, 2008 22:18

witam mam problem z odpaleniem auta, przydarzyło mi sie to dzis, chodzi oto że kontrolka świec nie gasnie, z początku myslałem że przekaźnik 109, wymieniłem go i niestety nic z tego dalej świeci, udało sie odpalić na "krótko" i za pierwszym razem spokojnie dojechałem pod dom lecz teraz problem jest taki że ten kabel ktróry na krótko podłączyłem do odpalenia muszę mieć na stałe polaczony aku+elektrozawór czy jak to sie nazywa gdy po odpaleniu na krótko jak go odłączę to mi gaśnie.... poradzćie jaka może być przyhczyna? Patrzyłem w szukajce i jest dużo ale nie sprecyzowane....

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: jaszczur » pt kwie 04, 2008 08:37

yank, ty masz ten alarm fabryczny?jak tak to sa 2 przekaźniki w tej puszce nad skrzynka z bezpiecznikami http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=75824 ,ew nie bedziesz wiedział gdzie to to zadzwoń 886502710

Awatar użytkownika
yank
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: yank » pt kwie 04, 2008 09:34

tak mam alarm fabryczny i tak jak piszesz w poście znajomy elektryk własnie mi to robi , jak bedzie ok dam znać czy to to :bajer: dzieki za info...

[ Dodano: 04 Kwi 2008 14:56 ]
temat można zamknąc golf zrobiony, jaszczur miałeś racje

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”