Wskaźnik poziomu paliwa- problem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

maniek128
Ma gadane
Ma gadane

Wskaźnik poziomu paliwa- problem

Post autor: maniek128 » wt wrz 20, 2005 15:23

witam potrzebuje pomocy, mianowicie wskaźnik paliwa przy wlączonym zaplonie nie opada ponizej czerwonego pola nawet jak jest pusty zbiornik (rezerwa) przezto braklo mi paliwka a jak zalalem 10 litrow to podniosla sie ponad rezerwe tak jak bym mial z 1/3 baku ( czyli zawsze mam ponad rezerwe, a w baku pustynia) dodam ze jerzdze na gazie i boje sie o pompe.

piotr1979
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: Wskaźnik poziomu paliwa- problem

Post autor: piotr1979 » wt wrz 20, 2005 16:31

maniek128 pisze:witam potrzebuje pomocy, mianowicie wskaźnik paliwa przy wlączonym zaplonie nie opada ponizej czerwonego pola nawet jak jest pusty zbiornik (rezerwa) przezto braklo mi paliwka a jak zalalem 10 litrow to podniosla sie ponad rezerwe tak jak bym mial z 1/3 baku ( czyli zawsze mam ponad rezerwe, a w baku pustynia) dodam ze jerzdze na gazie i boje sie o pompe.
cholera wie co jest temu wskaznikowi,ale narazie zalej wiecej zupy.

passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r

Awatar użytkownika
czykryszard
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: czykryszard » wt wrz 20, 2005 17:09

a nie grzebałes wczesniej przy zegarach mogłes go przestawić

Awatar użytkownika
szyki
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: szyki » wt wrz 20, 2005 19:47

powszechnym jest, że wskaźniki paliwa w mkII to indywidualiści i każdy ma swoje życie, no ale twój przypadek to lekkie przegięcie z jego strony...

jak to jest? on dochodzi do rezerwy, nie przekracza jej i od razu kończy się paliwo, czy dochodzi do rezerwy, jeździsz jeszcze jakiś czas a on nie opada niżej?

ja bym się za bardzo tym nie przejmował, tym bardziej, że jeździsz na gazie.
zalej mu tak z 15 litrów od pustego, żeby pompa nie chodziła na sucho i jeździj spokojnie...

pozdro.

maniek128
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: maniek128 » śr wrz 21, 2005 15:48

szyki pisze:jak to jest? on dochodzi do rezerwy, nie przekracza jej i od razu kończy się paliwo, czy dochodzi do rezerwy, jeździsz jeszcze jakiś czas a on nie opada niżej?
dokładnie to drugie dochodzi do rezerwy i jeszcze moge jezdzic tylko niewiadomo jak dlugo

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”