1.8 szarpie przy odpalaniu rano
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
trepicjusz
- Mały gagatek

1.8 szarpie przy odpalaniu rano
witam
zmieniałem jakiś czas temu przewody WN dostałem je od znajomego jamno czy jakoś tak nowe , pojeździłem na nich jakieś 600 kilometrów i zaczęło mi po odpaleniu na zimnym silniku szarpać dopóki sie nie nagrzał jeździłem tak przez dwa tygodnie z takim szarpaniem otworzyłem maskę a tam dyskoteka dziś zmieniłem kable na beru i nie chciał odpalić , wykręciłem świece i okazało sie ze są zakopcone i mokre wyczyściłem je i odpaliłem ponownie
silnik popracował jakieś 10 minut i ponownie je wykręciłem i to samo , znowu je wyczyściłem przejechałem jakieś 10 kilosów i wykręciłem ponownie i wyglądały ok , teraz moje pytanie czy przez takie ch....owe kable mogło mi zalać świece pozdrawiam wszystkich i czekam na wasze sugestie zobaczę za pare godzin jak go odpalę na zimnym silniku czy będzie szarpał na jedynce
zmieniałem jakiś czas temu przewody WN dostałem je od znajomego jamno czy jakoś tak nowe , pojeździłem na nich jakieś 600 kilometrów i zaczęło mi po odpaleniu na zimnym silniku szarpać dopóki sie nie nagrzał jeździłem tak przez dwa tygodnie z takim szarpaniem otworzyłem maskę a tam dyskoteka dziś zmieniłem kable na beru i nie chciał odpalić , wykręciłem świece i okazało sie ze są zakopcone i mokre wyczyściłem je i odpaliłem ponownie
silnik popracował jakieś 10 minut i ponownie je wykręciłem i to samo , znowu je wyczyściłem przejechałem jakieś 10 kilosów i wykręciłem ponownie i wyglądały ok , teraz moje pytanie czy przez takie ch....owe kable mogło mi zalać świece pozdrawiam wszystkich i czekam na wasze sugestie zobaczę za pare godzin jak go odpalę na zimnym silniku czy będzie szarpał na jedynce
Ostatnio zmieniony czw kwie 03, 2008 13:41 przez trepicjusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
-wymień świece na 3 elktronowe NGK od gti pasują bo mam
-wymień kable na silikonowe
-zmień kopułkę
-wymień kable na silikonowe
-zmień kopułkę
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
trepicjusz, dostaniesz warna za dwa takie same tematy
[ Dodano: Sro Kwi 02, 2008 9:38 pm ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1846259#1846259
[ Dodano: Sro Kwi 02, 2008 9:38 pm ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1846259#1846259
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

-
trepicjusz
- Mały gagatek

a czy takie do Porsche 911 też przypadkiem nie spasuja ?grandilodz pisze:-wymień świece na 3 elktronowe NGK od gti pasują bo mam
świece po prostu polecane przez NGK - mają katalog w necie: http://www.ngkntk.pl/index.php?id=1319& ... uendkerzen
kabelki już masz OK, zastanów się nad kopułką i palcem (też BERU)
jak problem nie zniknie to kombinuj dalej
TDPower
-
trepicjusz
- Mały gagatek

kopułkę mam beru świece ngk założone wyczyszczone ale dziś postanowiłem sprawdzić sondę w serwisie 30 dychy mnie kosztowało sonda NGK i niestety jak to ono powiedzieli śpi sobie i od czasu do czasu sie obudzi i działa 3 miechy ma sonda czy to ona morze być wina porannego rzucania pojazdem i przylewania auta na świecach
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Powiedz mi czy rano jak odpalasz auto to musisz miec wcisniety pedal gazu u jak juz zapali to chodzi tak jak by miał zaraz zgasnąc? albo gasnie?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
-
trepicjusz
- Mały gagatek