wypadaloby go troche mechanicznie wzmocnic :/ te 1.6td jakos nie sa chyba super mocne seryjniepaja pisze:tylko jak zrobić żeby ten silnik wytrzymał taką moc?
Regulacja LDA
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
pompa to nie tylko glowiczka - nie chodzi tylko o to zeby zalac go na maxa paliwem.... lepszy efekt da dobra 10mm z DOBRZE ustawionym przyspieszaczem kata wtrysku niz byle jak zalozona 12mm
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
paja pisze:tylko jak wzmocnić np głowice itd, a poza tym pewnie temp. spalin też nie jest niska. No i co z przełożeniem napędu? to chyba też średnio by wytrzymało.zaprzal pisze:wypadaloby go troche mechanicznie wzmocnic :/ te 1.6td jakos nie sa chyba super mocne seryjnie
glowicy nie wzmocnisz. wazniejsze w tym przypadku bedzie jej obecne zdrowie, a potem to juz tylko odpowiednie eksploatowanie. temp spalin nie nalezy sie przejmowac, bo neutralizujesz jej wplyw przez wieksze doladowanie. robisz bezdymnie i egt masz zalatwione. tutaj raczej nalezy sie martwic o dol silnika, bo pokazal Euglen i jego polamane podpory walu.
przeniesienie napedu, czyli skrzynia i przeguby spokojnie wytrzymuje, ale sprzeglo w 1.6td jest odrobine male, zeby sobie radzic z mocami powyzej 110 czy 120. rozgarniety kierownik bedzie umial na tym jezdzic, ale wczesniej czy pozniej i tak skonczy swoj zywot, a te 210mm to akurat troche malo. skrzynie z passata b3 wsadzic ze sprzeglem 215mm lub pakowac od tdika 228mm. chyba podejdzie?
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
Nom trochę dziwne Bodajże 200ps z pompy 9mmzaprzal pisze:ale jakos srednio w niego wierze jesli chodzi o pompe
Za wczasu możnaby wzmocnić podpory wału http://forum.vwgolf.pl/printview.php?t= ... f6bf25870d
No i jak kolega souler pisał,sprzęgło.Tutaj jest gożej bo raczej żadne mocniejsze nie pasują plug & play.Pozostaje albo skrzynia z passata 1.9td+sprzęgło od vr6/G60 albo http://www.sprzegla.com/
[size=134][color=red][b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1783997&highlight=#1783997]Moje MK3 AAZ POWER :-)[/url][/b][/color][/size]
- -pawlo111
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no ale powiedzcie mi jedna rzecz: mam spilować tą podkładke na samym dole bolca tak??? ale czym to spiłować? czym to robiliście?? albo podmienic na inna?? jaka srednica i grubość?
mkII GTI 112ps
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
możesz przecież ja wyciągnąć i zmierzyć-pawlo111 pisze:jaka srednica i grubość?
ja nie mam podkładki ale koledze spiłowałem na zwykłej szlifierce o połowe .
[ Dodano: Sro Kwi 02, 2008 20:28 ]
dzidzia24, dzwoniłem do Radzikowskiego i do mojego klekota wzmocnione sprzęgło 800zł
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
mysle, ze lepiej wzmocnic glowe na karku, a glowicy dac spokojpaja pisze:tylko jak wzmocnić np głowice
jw. u niektorych wytrzumuje, a jak nie wytrzyma to zakladasz zestaw z tdi p&pNo i co z przełożeniem napędu? to chyba też średnio by wytrzymało.
-pawlo111, wroc na 1 strone tematu, poczytaj, porozkminiaj, rozbierz swoja pompe, popatrz, jeszcze raz porozkminiaj.... no ile mozna?no ale powiedzcie mi jedna rzecz: mam spilować tą podkładke na samym dole bolca tak??? ale czym to spiłować? czym to robiliście?? albo podmienic na inna?? jaka srednica i grubość?
ciekawe jak to sie przeklada na niewzmocnione nity w skrzyni 020 :green_fuck: zeby pozniej nie trzeba bylo wydawac 2x tyle kasy na skrzynie 02a i wszytko co z przekladka zwiazane (wysprzeglanie hydrauliczne, zmiana biegow linki, pedaly, zamach, sprzeglo kpl)twardy pisze:dzidzia24, dzwoniłem do Radzikowskiego i do mojego klekota wzmocnione sprzęgło 800zł
tak szczerze: jesli macie troszke wiekszego budzetu to polecam swap na jakiekolwiek tdi
czytaj 1 strone, ona wlasnie po to jest-pawlo111 pisze:ona jest przymocowana to tego bolca?
Ostatnio zmieniony śr kwie 02, 2008 21:40 przez zaprzal, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
w sumie racja. Tu pompa 600, tu turbo 300, wydech 200, sprzegło 1000 i w sumie na TDI by sie uzbierało :/ Chociaż jak już sie człowiek wciągnie i wyda XXX zł i potem następno kilka koni go kosztuje XXX złotych to szkoda sprzedawać silnika w zasadzie po cenie serii i dokładać od początku do tdi.zaprzal pisze:tak szczerze: jesli macie troszke wiekszego budzetu to polecam swap na jakiekolwiek tdi
zaprzal, dalej możesz jakieś sprężarki załatwić, bo w maju może będę szukał jakiejś T3