swieci kontrolka od recznego.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
swieci kontrolka od recznego.
mam dziwny przypadek.niemoge tego znajsc. w szukajce.swieci mi sie kontrolka od recznego caly czas.ale jak odlacze kostke od kontrolek abs i poduszki to nieswieci.niewiem co jest grane.przewody zle cos?
Ostatnio zmieniony śr kwie 02, 2008 19:04 przez woyasvr6, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

woyasvr6, a działa Ci ABS?
miałem taki sam problem ABS nie działał kontrolka sie nie świeciła (ta od ABSu) tylko świciła sie kontrolka od recznego (płynu było full). co sie okazało zarowki nie było wiec załozylem nowa, naprawilem ABS i od razu wszystkie kontrolki przestały swiecic i teraz jest wszystko ok.
miałem taki sam problem ABS nie działał kontrolka sie nie świeciła (ta od ABSu) tylko świciła sie kontrolka od recznego (płynu było full). co sie okazało zarowki nie było wiec załozylem nowa, naprawilem ABS i od razu wszystkie kontrolki przestały swiecic i teraz jest wszystko ok.
<<<GTI>>>
sprzedam sterownik silnika nr 037 906 025 H
jeżeli abs nie działa świeci się tylko kontrolka ABS a nie kontrolka ręcznego
jeżeli masz czujniki zużycia klocków to sprawdz , sprawdz również sam czujnik poziomu płynu ham lubi się zawieszać
[ Dodano: Sro Kwi 02, 2008 20:56 ]
jeżeli masz czujniki zużycia klocków to sprawdz , sprawdz również sam czujnik poziomu płynu ham lubi się zawieszać
[ Dodano: Sro Kwi 02, 2008 20:56 ]
nie działa ABSwoyasvr6 pisze:siadl mi jeden tylni czujnik absu.i powiedzieli ze wtedy abs niedziala.moze ty to potwierdzisz.dzieki
dziejo pisze:jeżeli abs nie działa świeci się tylko kontrolka ABS a nie kontrolka ręcznego
[ Dodano: Sro Kwi 02, 2008 20:56 ]nie działa ABSwoyasvr6 pisze:siadl mi jeden tylni czujnik absu.i powiedzieli ze wtedy abs niedziala.moze ty to potwierdzisz.dzieki
big big thanks!!!!!!!!!(a muwia ze vw golf niedozaje....nia--to nieprawda)
Ostatnio zmieniony śr kwie 02, 2008 21:04 przez woyasvr6, łącznie zmieniany 1 raz.
dziejo, napisał
nie prawda widze ze kolegawoyasvr6, ma takiego samego golfa i moj znajomy mam tak samo w mk3 1.6 '97 wer Famyli zepsuty abs i swieci kontrolka od recznego, wiec radze naprawic abs i problem piowinien zniknac. dodam ze jak swiecila mi sie kontrolka od recznego podpinalem pod vaga wykrywal błedy od absu po skasowaniu kontrolka gasła (od recznego i od absu) ale po przejechaniu 100m abs sie zaswiecał i kontrolka od recznego tez(zmienilem koronki z tylu abs zaczol dzilac i zgasly kontrolki)jeżeli abs nie działa świeci się tylko kontrolka ABS a nie kontrolka ręcznego
<<<GTI>>>
no cóz
jest kontrolka sprawności ABS i jest czujnik poziomu płynu według wszystkich prawideł przy odłaczeniu ABS lub jakiejś usterki ABS powinna sie zaswiecić ta kontrolka a nie kontrolka poż. płynu lub (ham ręcznego )
no ale kązdy ma prawo się mylić
przecież hamulce działają normalnie z tym ze bez ABSu
mowa oczywiście o boschowskim układzie ABS
jest kontrolka sprawności ABS i jest czujnik poziomu płynu według wszystkich prawideł przy odłaczeniu ABS lub jakiejś usterki ABS powinna sie zaswiecić ta kontrolka a nie kontrolka poż. płynu lub (ham ręcznego )
no ale kązdy ma prawo się mylić
przecież hamulce działają normalnie z tym ze bez ABSu
mowa oczywiście o boschowskim układzie ABS
Ostatnio zmieniony śr kwie 02, 2008 21:30 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.