domykanie szyby

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Pavlo GT
Użytkownik
Użytkownik

domykanie szyby

Post autor: Pavlo GT » śr kwie 02, 2008 16:26

szyba od kierowcy nie chce sie zawsze zamykac, na postoju przy zamykaniu zatrzymuje sie 5 cm przed koncem i opada 10 cm natomiast w czasie jazdy zamyka sie, dodam ze ostatnio byly wymieniane prowadnice z linkami i otwiera-zamyka sie troche ciezej niz od strony kierowcy, co moze byc tego powodem?? na zdjeciu jest zamontowany mechanizm w samochodzie Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr kwie 02, 2008 16:52

ustaw ponownie szybę w uchwytach. Czyli zdejm tapicerkę, folię, poluzuj śróby na obydwu uchwytach szyby, poruszaj trochę szybą w nich, dokręć, doświadczalnie ustalisz własciwą pozycję żeby lekko chodziło. potem być może reset modułu szyby (wypiąć wtyczkę w słupku, poczekać parę minut, podpiąć, pobawić się nią trochę podnosząc i opuszcając w pełnym zakresie od dołu do góry, powinno pomóc.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Pavlo GT
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Pavlo GT » śr kwie 02, 2008 18:11

a takie obciazenie silniczka od szyby moze doprowadzic do jego spalenia??

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr kwie 02, 2008 18:18

raczej żadne, bo jeśli opór dla niego jest za duży to się zatrzyma a moduł odłączy prąd, albo zadziała bezpiecznik termiczny. Chyba że długo byś się bawił

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Pavlo GT
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Pavlo GT » śr kwie 02, 2008 18:19

ok, dzieki

!!robert
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: !!robert » śr kwie 02, 2008 20:38

chciałem podłączyć sie pod temat przy okazj elektrycznych szyb to mam takie pytanie gdzie znajduje sie modul domykania bo chcialem sobie podłaczyć pod alarm tak zeby domykały mi sie szyby z pilota?
za wszelka pomoc z gory dziekoje.

<<<GTI>>>
sprzedam sterownik silnika nr 037 906 025 H

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » śr kwie 02, 2008 21:15

!!robert, ja mam w centralce od alarmu

Awatar użytkownika
T.O.B.I.
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: T.O.B.I. » czw kwie 03, 2008 10:24

modul jest chyba sprzezony z pompka centralnego, a do instalacji mozna sie wpiac przy skrzynce bezpiecznikowej

Pozdrawiam T.O.B.I.

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
Bucus
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Bucus » sob maja 03, 2008 22:43

A ja mam u siebie taki problem, że jak steruje z kluczyka to otwiera mi wszystkie szyby, ale jak chce zamknąć to zamyka wszystkie oprócz szyby kierowcy (nawet nie drgnie)
Co może być przyczyną, jak to naprawić?

Moje VENTO

Spotkania grupy CMTeam.pl, każdy piątek, godz 21.30 parking podziemny FORUM - Zapraszamy

Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz maja 04, 2008 10:14

Nie dochodzi prąd sterujący domykaniem do modułu szyby, albo sam moduł jest uszkodzono w co bardzo wątpię.
Sprawdź kabel szaro czerwony w wiązce drzwiowej, czy nie pęknięty i czy ma plus w chwili gdy przytrzymujesz kluczyk w pozycji zamknięcia

Awatar użytkownika
Bucus
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Bucus » pt maja 09, 2008 11:02

Paweł Marek pisze:Nie dochodzi prąd sterujący domykaniem do modułu szyby, albo sam moduł jest uszkodzono w co bardzo wątpię.
Sprawdź kabel szaro czerwony w wiązce drzwiowej, czy nie pęknięty i czy ma plus w chwili gdy przytrzymujesz kluczyk w pozycji zamknięcia
No niestety, ale prąd na kablu jest, tak więc to nie to.
A jak sprawdzić moduł czy nie uszkodzony?

Moje VENTO

Spotkania grupy CMTeam.pl, każdy piątek, godz 21.30 parking podziemny FORUM - Zapraszamy

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”