Wymiana prawej półosi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana prawej półosi
Koledzy poradzcie mi bo nie moge odkręcic tej nakrętki półosi pół dnia sie meczylem, chce wymienić kompletna półoś gdyż ugiąłem drążek i mam zamiar obciąć ta nakrętke i jeszcze do tego przy przegubie wewnetrznym jedna śruba jest obrobiona i nie wiem jak sobie z nią poradzić.
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
jezeli chodzi o nakretke od przegubu zewnetrznego to rradze jechac do wulkanizacji na pnneumata, tam gdzie robia ciezarowki-odkreca bez problemu
jezeli chodzi o srube na wewnetrrznym prrzegubiee to trzeba wbic tam klucz imbusowy (pozadny a nie jakis szajs) i najlepuj miec dluga przedluzke, tak by wystawala poza samochod - ja uzywam czegos takiego
jezeli chodzi o srube na wewnetrrznym prrzegubiee to trzeba wbic tam klucz imbusowy (pozadny a nie jakis szajs) i najlepuj miec dluga przedluzke, tak by wystawala poza samochod - ja uzywam czegos takiego
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
lub dzień wcześniej WD-40, porządny klucz oczkowy 2 razy gięty i przedłużka - powinno puścićjezeli chodzi o nakretke od przegubu zewnetrznego to rradze jechac do wulkanizacji na pnneumata
nie zgodzę się, tam jest torx numer 6 lub 8agrala pisze:jezeli chodzi o srube na wewnetrrznym prrzegubiee to trzeba wbic tam klucz imbusowy
do przegubu wewnętrznego?agrala pisze:i najlepuj miec dluga przedluzke, tak by wystawala poza samochod - ja uzywam czegos takiego
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
napisalem jakiego ja sposobu uzywamprezesso pisze:lub dzień wcześniej WD-40, porządny klucz oczkowy 2 razy gięty i przedłużka - powinno puścićjezeli chodzi o nakretke od przegubu zewnetrznego to rradze jechac do wulkanizacji na pnneumatanie zgodzę się, tam jest torx numer 6 lub 8agrala pisze:jezeli chodzi o srube na wewnetrrznym prrzegubiee to trzeba wbic tam klucz imbusowydo przegubu wewnętrznego?agrala pisze:i najlepuj miec dluga przedluzke, tak by wystawala poza samochod - ja uzywam czegos takiego
wiem ze tam jest torx ale jak sie wyrobi sruba od torxa to ja wbijam tam imbus i puszcza, dluga przedluzka bo wtedy jest lepsze dojscie i mozna uzyc wiekszej sily
chodzi mi o koncowke imbusa do kluczy nasadowych a nie zwykly wygiety w litere L
kazdy ma swoj spob
Re: Wymiana prawej półosi
dobry klucz do nakrętki 30 , odkręcaj jak auto stoi na kołach , nie na podnośniku ,a co do śruby to najlepiej jest odkręcic pozostałe pięc , a tej obrobionej odciąć fleksem główke , potem jakk zdejmiesz przegub to odkręcisz ją palcami , oczywiście pewno do wymiany będzie osłona gumowa z metalowym pierścieniem co osłania przegub wewnętrznyBidon pisze:Koledzy poradzcie mi bo nie moge odkręcic tej nakrętki półosi pół dnia sie meczylem, chce wymienić kompletna półoś gdyż ugiąłem drążek i mam zamiar obciąć ta nakrętke i jeszcze do tego przy przegubie wewnetrznym jedna śruba jest obrobiona i nie wiem jak sobie z nią poradzić.