antena w mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
anteny są strojone na odpowiedznie częstotliwości nie tylko poprzez długość rurki ale ważny jest kształt i poziom synału indukowanego w antenie ... wiele czynników, trzeba dobrze zwrać uwagę na parametry anteny że nie kupić szajsu, ja osobiście preferuję anteny głuższe i na błotniku poprostu lepiej działają a żeby nikt jej krzywdy nie zrobił trzeba założyć utomatycznie wysuwaną 

- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
Zasada podstawowa: nie obcinamy anten, tak są zaprojektowane i tak ma być. Postaraj się kupić antenę półfalową, lepszej nie potrzeba, nie zaszkodzi ze wzmacniaczem ale nie jest to konieczne. Co do umiejscowienia, wg. mnie na błotniku wygląda lipnie, na dachu w tylnej jego części bardzo dobrze. Tylko pamiętaj aby masa była ok bo bez tago nawet najlepsza antena okaże się szajsem.
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
ja mam tą antene na błotniku i wcale mi tam nie przeszkadza. a zdazyło sie juz wiele razy ze wjechałem w takie miejsce gdzie po pierwsze nie powinienem wjezdzac a po 2 bym sobie takową antene zerwał jak bym miał nadachu
ja sobie wsadziłem w błotnik fajną ok 1 metra antene wygiałem ją zeby była pod tym samym kontem do reszty co rpzednia szzyba i jest gitas 
pozdrawaim

pozdrawaim
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
Dziwna dziwność, 9 lat temu założyłem w dwójce antenę dachową (taka jak oryginalnie) i jest ona do dziś, w trójce też mam takową i jestem dobrej myśli. No ale niektóre się łamią już przy wyjmowaniu z pudełka, porządna antenka musi dzielnie trwać na swoim miejscu.
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Ja osobiśćie założyłem na błotniku nie przeszkadza mi to .Na dachu jest lepszy odbiór poniewsz mijając sie z innymi samochodami powstają zakłucenia. Antena ma obliczoną długość .Anteny krótkie posiadają cewke wydłóżającą. Dłógość zależy od odbieranej częstotliwośći i tak pasmo górne -0.6m a dolne stare 1m.Najważniejsze żeby antena była sprawdzonej firmy .Dziś można kupić ładne krótki nowocześnie wyglądające ant które niespełniają swojej roli.