Witam,
Pytanie dotyczny tego: W jakiej pozycji przy normalnej jezdzie powinna byc wkaziowka temp ojeju. ja cały czas niezaleznie czy robie 10 czy 100 mam w pozucji 1/5. wydaje mi sie ze jest zbyt niska.
W jakim położeniu powinna byc wskazówka temperaturu oleju...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- jazdownica
- Nowicjusz

- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
A nie czasem płynu chłodzącego?
płynu powinna być w połowie
według mnie u ciebie
-termostat jest czały czas otwarty nie dogrzewa silnika (koszt termostat Wahler 40 zł najlepszy do golfów po orginalnym)
-czujnik uszkodzony żle pokazuje koszt 37 zł
Zaczął bym od termostatu , nie zwiększyło Ci się spalanie?
płynu powinna być w połowie
według mnie u ciebie
-termostat jest czały czas otwarty nie dogrzewa silnika (koszt termostat Wahler 40 zł najlepszy do golfów po orginalnym)
-czujnik uszkodzony żle pokazuje koszt 37 zł
Zaczął bym od termostatu , nie zwiększyło Ci się spalanie?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- jazdownica
- Nowicjusz

jak stoje w miescie to wzrasta ale nigdy nie przekroczyla polowy. mam wrazenie niekiedy jakby w ogole spal i sie nie ruszal a niekiedy osiaga 1/3 osi.
mowiecie termostat. gdzie on sie znajduje?? sam wymienie czy nie?
jesli chodzi o spalanie to nie zwracam na to uwage. jakos znacznie nie wzroslo.
dzieki
mowiecie termostat. gdzie on sie znajduje?? sam wymienie czy nie?
jesli chodzi o spalanie to nie zwracam na to uwage. jakos znacznie nie wzroslo.
dzieki
- CzapCzap
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
To termostat na bank, tak samo mialem. W dziale FAQ znajdziesz cos o wymianie termostatow. Sam napewno zmienisz.
[ Dodano: Sob Mar 29, 2008 21:01 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=49969&start=0
[ Dodano: Sob Mar 29, 2008 21:01 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=49969&start=0
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
ci co pisza ze na 100% termostat moga sie powaznie mylic. (z akcentem na "mogą")
KOlega pisal tylko gdize znajduje sie wskazówka a nie wiemy jaka jest faktyczna temperatura płynu. Moze sie okazac ze wskaźnik przekłamuje albo czujnik cieczy jest walnięty (a z temperatura cieczy i termostatem wszystko jest ok)
Wtedy bedzie Wam łysawo.
Proponuję zmierzyć faktyczną temp cieczy na postoju termometrem (takim z kotłowni do 150 st C np) i porównać to ze wskazaniem na desce. Wtedy bedzie wiadomo
KOlega pisal tylko gdize znajduje sie wskazówka a nie wiemy jaka jest faktyczna temperatura płynu. Moze sie okazac ze wskaźnik przekłamuje albo czujnik cieczy jest walnięty (a z temperatura cieczy i termostatem wszystko jest ok)
Wtedy bedzie Wam łysawo.
Proponuję zmierzyć faktyczną temp cieczy na postoju termometrem (takim z kotłowni do 150 st C np) i porównać to ze wskazaniem na desce. Wtedy bedzie wiadomo