Posiadam VW Golf II 1.6 TD i chciałbym założyć do niego jakiś niedrogi alarm, choć bardziej zależy mi na jakimś zabezpieczeniu typu immobilizer?
Chce go sam poskładać bo chyba nie starczy mi kasy na montaż
Do tego potrzebuje centralny zamek na 1 parę drzwi i ew. bagażnik.
Alarm nie musi być super wypas byleby nie sprawiał kłopotu (czytałem coś o STIGu i już miałem go kupić ale to chyba jest wtopa)... oczywiście z atestem..
Ma to być oczywiście w miarę łatwe w montażu... z instrukcją? ;P
Wiec proszę o konkretne przykłady/linki/ceny zestawu:
- alarm
- zabezpieczenie
- centralny zamek 2D+B
tak żeby to ze sobą śmigało
pułapu cenowego nie wyznaczam na sztywno ale za taki zestaw mogę dać góra 500zł
Nie drogi alarm do MK2?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
http://allegro.pl/item329742381_hurt_ma ... _wst_.html
polecam ten alarm. Ma wbudowaną centralke sterującą siłownikami. A co do klapy bagażnika, to ta centralka ma osobny kanał którym mozna wysterować dodatkowy siłownik. Zakładasz siłownik do klapy i będziesz miał możliwość otwierania klapy z pilota na osobnym przycisku.
Innym wyjściem jest (przy tym pułapie cenowym) zdobycie oryginalnego, pneumatycznego centralnego zamka do golfa 2 (otwiera również klape bagażnka i wlew paliwa) i dokupienie centralki na pilota. W 500zł sie zmieścisz spokojnie.
polecam ten alarm. Ma wbudowaną centralke sterującą siłownikami. A co do klapy bagażnika, to ta centralka ma osobny kanał którym mozna wysterować dodatkowy siłownik. Zakładasz siłownik do klapy i będziesz miał możliwość otwierania klapy z pilota na osobnym przycisku.
Innym wyjściem jest (przy tym pułapie cenowym) zdobycie oryginalnego, pneumatycznego centralnego zamka do golfa 2 (otwiera również klape bagażnka i wlew paliwa) i dokupienie centralki na pilota. W 500zł sie zmieścisz spokojnie.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=158822&start=0]Mój były golf[/url]
na elektrodzie mnie juz zbesztali norma...
norbert.s. polecił mi seo concerto lub legendforda f-14 ze sklepu www.conda.pl
może jeszcze jakieś propozycje?
norbert.s. polecił mi seo concerto lub legendforda f-14 ze sklepu www.conda.pl
może jeszcze jakieś propozycje?
Tylko gdzie?Gangst3R pisze:Innym wyjściem jest (przy tym pułapie cenowym) zdobycie oryginalnego, pneumatycznego centralnego zamka do golfa 2 (otwiera również klape bagażnka i wlew paliwa) i dokupienie centralki na pilota.
Ostatnio zmieniony sob mar 29, 2008 14:29 przez oblus, łącznie zmieniany 1 raz.
....proboje cos zrobic z moim mk2, ale zawsze po grudzie :/
Daj ogłoszenie w dziale kupie. Dużo forumowiczów sprzedaje samochody na części i nie wierze, że żaden z tych samochodów nie posiada cetralnego. Jakis czas temu był taki zestaw za 300zł na allegro.
P.S.
Legendford - F14 założyłem ojcu do cinquecento i już dwa lata śmiga i nie ma z nim żadnych problemów. Zwróć uwagę, że jest to goła centralka bez żadnych czujników, które oczywiście można dokupić.
P.S.
Legendford - F14 założyłem ojcu do cinquecento i już dwa lata śmiga i nie ma z nim żadnych problemów. Zwróć uwagę, że jest to goła centralka bez żadnych czujników, które oczywiście można dokupić.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=158822&start=0]Mój były golf[/url]