jak z numerow silnika rozszyfrowac jaki to rok produkcji
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jak z numerow silnika rozszyfrowac jaki to rok produkcji
jak w temacie, potrzebuje sie dowiedziec z ktorego roku mam silnik aby dopasowac gaznik , auto mam skladaka
Z numeru silnika to chyba tylko w serwisie, jak się mylę to proszę mnie poprawić.
A że masz składaka to w cale nie oznacza, że silnik był zmieniany na inny. Kiedyś to była metoda na oszczędzenie kasy (rozmontowanie i ponowne zmontowanie tego samego auta).
[ Dodano: Pią Mar 28, 2008 08:56 ]
A że masz składaka to w cale nie oznacza, że silnik był zmieniany na inny. Kiedyś to była metoda na oszczędzenie kasy (rozmontowanie i ponowne zmontowanie tego samego auta).
[ Dodano: Pią Mar 28, 2008 08:56 ]
A gdzie w tym WVW ZZZ 19 Z E W 00000 jest numer silnika ? Wytłumacz "nieobeznanym"T O M A S pisze:Zobacz na numer silnika: WVW ZZZ 19 Z E W 00000
Gdzie w tym przypadku E oznacza 1984r
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam
PS Podaj ten kod silnika to prawdopodobnie pomozemy ci dopasować gaźnik.
Jeśli to 1,6 to najlepiej 2e2, lecz sa jeszcze rozmiary dysz inne dla 1,6 i 1,8 a nawet inne objętości pompki przyspieszjącej. Wiec podaj dokładny kod silnika.
Z numerów silnika to sie nie da tego sprawdzić. Jedynie z kodu silnika dowiesz się w jakich latach produkowali dany model.esio10 pisze:jak w temacie, potrzebuje sie dowiedziec z ktorego roku mam silnik aby dopasowac gaznik , auto mam skladaka
PS Podaj ten kod silnika to prawdopodobnie pomozemy ci dopasować gaźnik.
Jeśli to 1,6 to najlepiej 2e2, lecz sa jeszcze rozmiary dysz inne dla 1,6 i 1,8 a nawet inne objętości pompki przyspieszjącej. Wiec podaj dokładny kod silnika.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Niezwykle śmiała teoria, wręcz rewolucyjna.T O M A S pisze:Numery silnika a nadwozia były takie same przecież,wiec na silniku ,jezeli był przekładany sa inne numery i na nie trzeba zerknąc
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
Nad ranem:
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- nieprawdaT O M A S pisze:Numery silnika a nadwozia były takie same przecież
- nieprawdaMaćkooo pisze:Z numerów silnika to sie nie da tego sprawdzić
Daj mi numer silnika to określę jego datę produkcji z dokładnością do miesiąca i tygodnia w tym miasiącu. Jak nie chcesz dawać publicznie, to na priv.
[ Dodano: Sob Mar 29, 2008 20:35 ]
A, tylko to będzie data produkcji silnika, a nie samochodu. Data produkcji silnika jest wcześniejsza niż produkcji samochodu. U mnie np. jest to 1 miesiąc.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
To ja bym z wielką chęcią skorzystał z twojej oferty, bo mam problem z luzem zaworowym.Lipek81 pisze:Daj mi numer silnika to określę jego datę produkcji z dokładnością do miesiąca i tygodnia w tym miasiącu. Jak nie chcesz dawać publicznie, to na priv.
[ Dodano: Sob Mar 29, 2008 20:35 ]
A, tylko to będzie data produkcji silnika, a nie samochodu. Data produkcji silnika jest wcześniejsza niż produkcji samochodu. U mnie np. jest to 1 miesiąc.
A co do problemów z doborem gaźnika to Ci może rozjaśni:
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- no to daj numer silnika na privjhosef pisze:To ja bym z wielką chęcią skorzystał z twojej oferty
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- swapy silników;