witam
dzisiaj wyjeżdzałem z parkingu i prawie odleciało mi koło lewe od strony kierowcy, guma jest cała ale rusza się wałek napędowy przy przegubie. Co mam zrobić teraz bo za bardzo się nie znam?? Pilne
odpadło lewe koło
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
- CzapCzap
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Prawie odpadlo ? jak ruszasz kolem to lata z lewej na prawo ? czy co ?
Mi jak pekl wachacz to kolo latalo i malo nie odpadlo.
Opisz dokladniej
Mi jak pekl wachacz to kolo latalo i malo nie odpadlo.
Opisz dokladniej
Ostatnio zmieniony sob mar 29, 2008 19:24 przez CzapCzap, łącznie zmieniany 1 raz.
a wg mnie poleciał sworzeń wahacza (ja tak miałem) wtedy koło się wysunie, auto lekko opadnie a faktycznie przegub sie rusza - fakt że przegub szlag trafił bo wypadek był na środku skrzyżowania a trzeba było uciec z krzyżówki więc ogień z rury, koło w poprzek i zjechałem - musiałem tylko wymienić przegub wewnętrzny + sworzeń whacza
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Czasami tez sworzeń przy wachaczu, na którym zamotowana jest zwrotnica lubi przerdzewieć, jak długo nie ruszany (tzn. chyab śruby) - tylko wtedy to od razu samochód leci na glebę.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
przepraszam że teraz odpisuje ale wczesniej nie miałem jak siasć na kompa, za duzo spraw na głowie. Koło juz naprawiłem, spędziłem prawie cały dzień nad tym, ale udało mi się. Sworzeń wyrwał mi się ze śruby i i przegub wyleciał, groźnie to wyglądało ale naprawa nic nie kosztowała:) ale wyskoczył mi inny problem:( Mianowicie dzisiaj byłem ustawić zbieżność kół i mechanik na stacji diagnostycznej mi powiedział że najpierw muszę wymienić sworzeń bo się rusza, chyba że gniazdo jest już wytarte, ale to musze rozkręcic całe koło żeby sprawdzić a na tym to wogóle już się nie znam, szukam cały dzień części, żeby zobaczyć ceny ale nie wiem jak nazywa się te gniazdo co trzyma sworzeń, czy to jest zwrotnica czy może to jest z piastą połączone.