Obrotomierz w Dieslu !!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Obrotomierz w Dieslu !!!
Witam mam małe pytanko jak podlaczyć obrotomierz w golfie 1.6D jezeli nie mam wyjscia W w alternatorze i który pin przy zegarze odpowiedzialny jest za sygnal z alternatora, chodzi o zegar na dwie kostki. Wiem ze jezeli nie mam wyjscia na obrotomierz w alternatorze to musze wlutowac przewód gdzies w alternatorze ale nie mam pojęcia gdzie prosze o pomoc dzieki
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
jak niema instalacji w zwyklym dieslu jak jest
ja mam 1.6D i wsadzilem obrotomierz od Td i wszystko smiga nawet kabli niemusialem podłaczac tak jak w TD
wszystko jest uwarunkowane od wersji jak masz GOLFA C to musisz troche porzezbic jak CL to spokojnie wtykasz caly licznik i jedziesz
Mariusz co ty wypisujesz za głupoty człowieku az spadłem z krzesła jak zobaczylem twojego posta z brechtu
co cie to interesuje to jego kasa i niech wydaje sobie na co mu sie podoba jedni wydaja na liczniki z oborotmierzem inny na dziwki itp
ze masz inne wydatki typu rodzina i niemozesz sobie pozwolic na takie fazki to juz twoj problem ale po co piszesz ze to stare samochody i niewarto w nie wkladac zeby były lepsze ładniejsze itp
dziekuje
ja mam 1.6D i wsadzilem obrotomierz od Td i wszystko smiga nawet kabli niemusialem podłaczac tak jak w TD
wszystko jest uwarunkowane od wersji jak masz GOLFA C to musisz troche porzezbic jak CL to spokojnie wtykasz caly licznik i jedziesz
Mariusz co ty wypisujesz za głupoty człowieku az spadłem z krzesła jak zobaczylem twojego posta z brechtu
co cie to interesuje to jego kasa i niech wydaje sobie na co mu sie podoba jedni wydaja na liczniki z oborotmierzem inny na dziwki itp
ze masz inne wydatki typu rodzina i niemozesz sobie pozwolic na takie fazki to juz twoj problem ale po co piszesz ze to stare samochody i niewarto w nie wkladac zeby były lepsze ładniejsze itp
dziekuje
- FLESZAR
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wiesz Mariusz... Nie rozumiem cię... Na fotce widze foto golfa 3.... Przecież to stary samochód... Po jakiego wała nim jeździsz.. KUP S KLASE.... Nową siódemke... jakiegoś bentleja, coś nowszego... Powiem ci tak... Jedni kupują samochody aby je wyeksploatować do bólu... Inni kupują ... jeżdzą... cieszą się każdym drobiazgiem który odróżnia ich auto od pozostałych... Nawet jeśli ten drobiazg jest nie zauważalny, to jednak wywołuje na ustach właściciela... Wiesz, tak sobie pomyślałem... A po co ci prędkościomierz... Nie umiesz ocenić prędkości po szybkości zapierdalających drzew? Nierozumiem jak można pisać tak gdy ktoś chce sobie podłączyć obrotomierz... Miejmy nadzieje że kiedyś spotkamy się na drodze a wtedy moje stare MK2 pokaże twojemu nowszemu mk3 ze pomimo wieku posiada dusze... Oraz troske właściciela, która procentuje, szkoda mi twojego samochodu... Skoro wychodzisz z założenia ze po co montować bo to nie potrzebne...