Wymontowanie zegarów.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Bielu
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Wymontowanie zegarów.

Post autor: Bielu » pt mar 28, 2008 01:23

Siemka.
Przeszukałem forum ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.
1. Czy przy wyciąganiu zegarów musze odkecić kierownice?? Czy jakoś sie bez tego obejdzie
2. Czy można zdjąć wskazówki licznika i jak jeżeli tak to jak i ewentualnie jak je później założyć żeby dobrze wskazywały dane.:).
Pozdrowionka.

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Wojtek » pt mar 28, 2008 07:21

Bielu pisze:1. Czy przy wyciąganiu zegarów musze odkecić kierownice?? Czy jakoś sie bez tego obejdzie
nie ściaga się kierownicy, natomiast musisz rozkrecic ibudowe kiery (tj. ten plastik co jest przy awaryjkach)
Bielu pisze:2. Czy można zdjąć wskazówki licznika i jak jeżeli tak to jak i ewentualnie jak je później założyć żeby dobrze wskazywały dane.:).
Pozdrowionka.
wskazowki można zdjąć, a co do zalozenia, to przeciez sa stopery na dole skali na ktorych sie opieraja wskazowki gdy silnik nie pracuje, wiec powinienes dać rade ;)

Obrazek

Bąku
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Bąku » pt mar 28, 2008 07:21

Siemka.
Przeszukałem forum ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.
1. Czy przy wyciąganiu zegarów musze odkecić kierownice?? Czy jakoś sie bez tego obejdzie
2. Czy można zdjąć wskazówki licznika i jak jeżeli tak to jak i ewentualnie jak je później założyć żeby dobrze wskazywały dane.:).
Pozdrowionka.
oj nieładnie kolego nie ładnie, w dziale STYLE jest cały temat baardzo długi poświęcony zegarom.
nietrzeba zdejmować kierownicy
krecisz wskazówkami delikatnie w przeciwną stronę jednocześnie podnosząc je wtedy elegancko schodzą lub mozna za pomoca widelca zdejmować ja jednak preferuje ten pierwszy sposób, co do założenia to zaznacz sobie na brzegu tarczy jak niemasz tych słupeczków jakąś kreskę delikatną i jak będziesz zakładał to wtedy niech wskazówka wskazuje na tą kreskę tak jak przed zdejmowaniem, ja tak robilem u siebie
Ostatnio zmieniony pt mar 28, 2008 07:24 przez Bąku, łącznie zmieniany 1 raz.

Mój Były mk3 na VENTO FRONCIE
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102145&postdays=0&postorder=asc&start=0

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”