Komp ABS/EDS znalazłem pod siedzeniem pasażera. Co dalej?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Komp ABS/EDS znalazłem pod siedzeniem pasażera. Co dalej?
Witam!
Jestem świeżym nabywcą vr6 i podczas sprzątania odkryłem pod siedzeniem pasażera komputer od abs-u /eds-u. Komputer jest kable od niego idą lecz abs nie działa.... pompa jest czujniki nie sprawdzałem. Co może być niepodpięte?? Na vagu podłaczałem i nic niewyskoczyło.... w czym może być problem?? Podczas zakupu sprzedawca w wyposażeniu nie muwił o abs-ie. Jak poznać czy mam kontrole trakcji??
Z góry dziękuje za odpowiedz i POZDRAVWIAM!!!
[ Dodano: 23 Lut 2008 19:58 ]
poprawka na vagu sprawdzałem tylko silnik....
Jestem świeżym nabywcą vr6 i podczas sprzątania odkryłem pod siedzeniem pasażera komputer od abs-u /eds-u. Komputer jest kable od niego idą lecz abs nie działa.... pompa jest czujniki nie sprawdzałem. Co może być niepodpięte?? Na vagu podłaczałem i nic niewyskoczyło.... w czym może być problem?? Podczas zakupu sprzedawca w wyposażeniu nie muwił o abs-ie. Jak poznać czy mam kontrole trakcji??
Z góry dziękuje za odpowiedz i POZDRAVWIAM!!!
[ Dodano: 23 Lut 2008 19:58 ]
poprawka na vagu sprawdzałem tylko silnik....
Ostatnio zmieniony sob lut 23, 2008 21:12 przez mmaniek8, łącznie zmieniany 1 raz.
Stary VR viewtopic.php?t=149702
z tego co napisałeś to jest wiele powodów przez które może nie działać . Raczej jest podpięty . Kontrolka od abs nie świeci obok włacznika swiateł po uruchomieniu silnika ? . Jeżeli nie świeci to logocznie odpada problem elektryki i pozostaje problem mechaniczny . A to by wskazywało na zrypaną pompę hamulcową . Pozdr
budujemy syncro :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2741405&sid=7934459afb85f7d17f39e6aedb9f6af7#2741405
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2741405&sid=7934459afb85f7d17f39e6aedb9f6af7#2741405
kontrolka świeci po przekręceniu zapłonu pużniej tez... Podpinałem pod vaga i niechce mi wykryć abs-u czy przekaźnik albo coś innego jest za to odpowiedzialne( za wykrycie przez vw tools lub vag com-oba niewykrywają)?? niewiem od czego zaczynać.... Najlepiej od vaga ale właśnie tu jest problem....
- Paweł Marek
- V.I.P.
moim zdaniem jak vag nie wykrywa absu to sprawdź czy do modułu dochodzi napięcie bo jak nie to właśnie nie będzie się komunikował, a pompę abs łatwo sprawdzić wystarczy do wtyczki od pompy podać napiecie 12V z akumulatora (wiadomo czerwony przewód + , brazowy to -) i jeszcze jedno pompa nie może chodzic dłużej niz 20sekund bo wtedy juz napewno nie bedzie działać.
<<<GTI>>>
sprzedam sterownik silnika nr 037 906 025 H
sprzedam sterownik silnika nr 037 906 025 H
Sprawdziłem i wg. książki to na stykach powinno byc napięcie!!robert pisze:sprawdź czy do modułu dochodzi napięcie bo jak nie to właśnie nie będzie się komunikowa
1 i 35 jest napięcie
1 i 53 nie ma, przewód 53 (+) idzie do przekaźnika abs i nie ma on żadnej przerwy.
Więc co jest nie tak przekaźnik?? sprawdzałem i tyka.....