Nie dzialaja szyby, lusterka, centralny, grzanie foteli

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lewy104
Nowicjusz
Nowicjusz

Nie dzialaja szyby, lusterka, centralny, grzanie foteli

Post autor: lewy104 » czw mar 27, 2008 15:16

Witam wszystkich

Mam poważny problem z moim passatem.

A mianowicie nie działa mi praktycznie cała elektryka w PASSACIE

El. szyb, el. lusterek,nie działa także centralny zamek, podgrzewane fotele, nie moge otworzyć wlewu paliwa.

Padł mi akumulator kilka dni temu ponieważ w nocy w aucie same się kontrolki paliły oraz centralny zamek sam szalał !!! cały czas było słychac jak silniczki od centralnego zamka zarówno jak w klapie i tylnich dzwiach na przemian same się przełączały.

Po podładowaniu akumulatora całkiem wszystko oszalało tj. Przy zgaszonych światłąch pali mi siępodświetlanie radia i wszystkicch kontrolek, czasem zanika i znowu sie palą samoczynnie!

Dodatkowo jak chcialem zgasić raz auto to nie moglem zgasić bo nawet jak kluczyk wyciągnęłem to auto dalej chodziło !!!

Prosze o pomoc !! może mieliście podobne problemy ze swoimi passatami,

Dodam tylko że mam prawie full opcje, tempomat, klimatronik itd.

Czytałem tutaj na forum że może to być moduł komfortu albo jakas jednostka sterująca

POMÓRZCIE !!!!!!
Ostatnio zmieniony czw mar 27, 2008 21:19 przez lewy104, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
slimak20
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: slimak20 » czw mar 27, 2008 16:05

A to nie jest przypadkiem problem z masa .probowalem odlaczyc akumulator na kilka godzin .odlacz mase od akumulatora doladuj do .pozniej podlacz mase do aku. i zobacz so sie dzieje sprawdz kabel masowy !!!

VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)

Awatar użytkownika
giecu
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: giecu » czw mar 27, 2008 18:06

probowales kompa zresetowac?
ja w swoim pasku mialem problem bo nie mialem wogole pradu w aucie chociaz akumulator byl naladowany i podlaczony.
wyciagnij akumulator, wez kogos do pomocy zeby wsiadl do auta. polacz klemy + i - a kolega niech przekreci kluczyk w stacyjce. - tzw 'reset kompa' domowym sposobem. wlozylem akumulator i wszystko zaczelo dzialac.

[img]http://img401.imageshack.us/img401/6103/giecu.jpg[/img]
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=47934

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”