Gasnacy silnik 1,6 ABU

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ultradźwięk
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Gasnacy silnik 1,6 ABU

Post autor: ultradźwięk » sob wrz 17, 2005 15:23

Witam mam pytanie, otóż od 2 dni jeżdżac na gazie i skrecajac w lewo (nie dynamicznie, na luzie) silnik potrafi sobie od tak zgasnać. Poprostu obroty spadaja i 2 kontroli sie zapalaja oleju i ladowania i nic. Odpalam i jade dalej. Nie bylem z tym u mechanika ale zastanawiam sie czy w jakiejs ekstremalnej sytuacji mi nie zgasnie. Czy może byc to spowodowane ta pompa ktora "zabiera obroty"
Co to może być? Aha od dluzszego czasu zauwazylem ze obroty na luzie lubia sobie plywac, czasami nawet o jakas 1 kreske ( na gazie). Dzwonilem do gazownika a on powiedzial ze w golfach tak jest i to oznaka ze sonda i komputer dobrze pracują.
Czy to wina mieszanki gazu?

z góry dzięki i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Re: Gasnacy silnik 1,6 ABU

Post autor: briano » sob wrz 17, 2005 15:51

Kiedyś jak jeździłem na gazie mialem ten sam problem po regulacji mieszanki silnik pracował normalnie. CZasem może też wytrącac obroty jak gdzieś łapie lewe powietrze

Zobacz co teraz sprzedaje: http://moto.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=140917 !!!

Awatar użytkownika
ultradźwięk
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: ultradźwięk » sob wrz 17, 2005 16:13

Możesz napisać dlaczego może łapac lewe powietrze. Jestem w tym temacie laikiem ale troche strasznie to brzmi.

mayyer

Post autor: mayyer » sob wrz 17, 2005 16:52

mam ten sam objaw tzn chyba mialem tylko jak skrecam w prawo :P jest to dosc sporadyczne ale zdarza sie, malo tego ostatnio bylem na przegladzie gazu, tak mi skubance ustawili ze mulil go jak skurczybyk, nie znam sie na tych pokretlach od gazu za bardzo, ale raz kozie smierc pomyslalem, zaczalem troche krecic 2 pokretla pod maska i 3 w bagazniku przy butli, o dziwo zaczal silnik rowno pracowac kopa ma jak mial a i nawet nie gasnie przy skretach :)) niedlugo pojade na przeglad wiec mi sprawdza czy wszystko dziala jak nalezy :)

Awatar użytkownika
marekos
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: marekos » sob wrz 17, 2005 19:04

To że gaśnie przy skręcie to jest objaw tego że pompa od wspomagania stawia znaczny opór dla silnika, ja mam TDI (silnik potwór) i widać jak się skręcam kierownicą na biegu jałowym to troszeczke obroty spadają.

[img]http://img113.imageshack.us/img113/6610/img23312uz2.jpg[/img]

Awatar użytkownika
tomek26106
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomek26106 » sob wrz 17, 2005 19:17

marekos pisze:To że gaśnie przy skręcie to jest objaw tego że pompa od wspomagania stawia znaczny opór dla silnika, ja mam TDI (silnik potwór) i widać jak się skręcam kierownicą na biegu jałowym to troszeczke obroty spadają.
ale to dotyczy tylko tego jak kierownica jest skręcona na max, mysle ze nie w tym problem, problem moim zdaniem lezy w instalacji gazowej.

Awatar użytkownika
mACK
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: mACK » sob wrz 17, 2005 19:36

Witam!
Tez mam 1.6 abu zagazowany (BRC) i nic sie nie dzieje ,jak skrecam na maxa to obroty troche spadaja(wspomaganie), ale nie gasnie,podobnie jak depniesz hamulec.
Moja rada, znajdz porządnego gazownika i niech ci dobrze wyreguluje gaz na jalowym, a pieprzenie ,ze golfy tak maja niech sobie wsadzi.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”