Dziwne dźwięki przy reflektorze
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne dźwięki przy reflektorze
Witam. Jestem nowy na forum. Zakupiłem ostatnio golfika 3 silnik 1.4. Od czau do czasu spod maski dochodzą dziwne dźwięki (piszczenie)podczas pracy silnika. Po otwarciu maski zlokalizowałem je. Otóż dochodzą z okolicy lewego reflektora. Równocześnie z tymi piskami słychać pracę jakiegoś urządzenia ( chyba silniczek regulacji wysokości świateł). Mam pytanie czy to wina jakiegoś zwarcia? Niestety na elektryce zupełnie się nie znam. Jeśli ktoś zna przyczynę . Proszę o pomoc.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Piski moga być od wibracji z powodu złego mocowania do siebie niektórych elementów które mogły uszkodzić się po ew. stłuczce, czyli najczęściej blacha pod zderzakiem do plastykowego pasa przedniego. Trzeba zdjąc zderzak żeby to ocenić
Niekontrolowana praca regulatora to przynajmniej u mnie była spowodowqana zalaniem wodą silniczka, jest rozbieralny, rozebrałem wysuszyłem i ustało. A dla wykluczenia czy czasem wina nie leży po stronie okablowania włóż sobie silniczek z prawej lampy. (przekręca się w lewo i wyciąga jego trzpień z mocowania w reflektorze na zatrzask
Niekontrolowana praca regulatora to przynajmniej u mnie była spowodowqana zalaniem wodą silniczka, jest rozbieralny, rozebrałem wysuszyłem i ustało. A dla wykluczenia czy czasem wina nie leży po stronie okablowania włóż sobie silniczek z prawej lampy. (przekręca się w lewo i wyciąga jego trzpień z mocowania w reflektorze na zatrzask
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.