Brak reakcji gazu i obroty spadaja po wjechaniu w dziure
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Brak reakcji gazu i obroty spadaja po wjechaniu w dziure
witam!
mam taki problem.czasami zdarza sie tak ze jade i jak wpadne w dziure swoim VW to nagle robi sie cos takiego jakbym wrzucil na luz. silnik zniza obroty i nawet jak wtedy depcze gaz to zero reakcji,tak jakby sie wysprzeglił, żeby auto znowu jechało musze wrzucic faktycznie na luz i potem na bieg i jest wtedy juz ok.to zdarza sie czasami na małych dziurach,ale zawsze po wjechaniu na nierówności. Co to może byc??? pomożcie.
z gory dzieki
mam taki problem.czasami zdarza sie tak ze jade i jak wpadne w dziure swoim VW to nagle robi sie cos takiego jakbym wrzucil na luz. silnik zniza obroty i nawet jak wtedy depcze gaz to zero reakcji,tak jakby sie wysprzeglił, żeby auto znowu jechało musze wrzucic faktycznie na luz i potem na bieg i jest wtedy juz ok.to zdarza sie czasami na małych dziurach,ale zawsze po wjechaniu na nierówności. Co to może byc??? pomożcie.
z gory dzieki
Ostatnio zmieniony pn mar 24, 2008 15:17 przez orson06, łącznie zmieniany 1 raz.
ale jak to sie sprawdza?? bo ja nigdy tego nie robilem.wiesz to jest dziwne ze nagle po wjechaniu w dziure zaczynaja spadac obroty i mimo ze wcisne pedał do podłogi to nie ma reakcji silnika (cały czas zwalnia) i dopiero musze wybic bieg i na nowo wbic. tak myslalem ze to cos skrzynia wysprzegla ale jakby tak było to wtedy bym podnosił obroty silnika ale bym nie jechal a tu poprostu silnik nie reaguje
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk3
- Silnik: 1Z
- Kontakt:
Rzeczywiście, z poprzedniego opisu też tak myślałem, to dziwne, nic mi nie przychodzi do głowy, jak coś wymyśle, to dam znać.
Może masz jakieś zabezpieczenie np. odcięcie zapłonu, sprawdz kabel idący do elektromagnesu, na pompie.
Może masz jakieś zabezpieczenie np. odcięcie zapłonu, sprawdz kabel idący do elektromagnesu, na pompie.
Ostatnio zmieniony wt mar 25, 2008 01:07 przez anaba255, łącznie zmieniany 1 raz.
A zobacz czy czasem przewód zasilający od elektrozawaru na pompie nie jest luźny albo przyśniedziały. Ja miałem kiedyś luźny konektor od elektrozaworu i przy pewnych obrotach silnika wpadał w wibracje. Silnik też nagle słabł...
[url=http://www.motofirma.pl/bsp,f165af1ba51506,e898b25902e6b6,adam16v-VW-Golf-16TD.html][img]http://www.motofirma.pl/upload/spalanie/icons/e898b25902e6b6_1.gif[/img][/url]