Jak skrzynia do MK2 - chodzi przyspiesznie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Golf GTi
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak skrzynia do MK2 - chodzi przyspiesznie
Moge zlalozyc skrzynie zmk1 GTI ale nie chce mi sie mocowania przerabiac, wiec ktos moze jakie oznaczenie ma jakas krotka skrzyna z mk2 ? Vmax tak 190-200 przy max rpm na5. Moze ma ktos to kupie taka org krotka z MK2.
Re: Jak skrzynia do MK2 - chodzi przyspiesznie
Jak jesteś pewien swojej skrzyni i wiesz że jest w dobrym stanie - szkoda byś ryzykował i zakładał niewiadomą lub niepewną skrzynkę. Wyjmij swoja i wymien sobie przełożenie głowne (możesz w tej kwestii zwrócić się do mnie - mam zupełnie nowe przełożenie 4,46). Przy okazji zobaczysz co w Twojej skrzynce siedzi, powymieniasz co trzeba ewentualnie.. Ja w tym roku w mk3 już dwa razy przełożenie główne zmieniałem .Golf GTi pisze:Moge zlalozyc skrzynie zmk1 GTI ale nie chce mi sie mocowania przerabiac, wiec ktos moze jakie oznaczenie ma jakas krotka skrzyna z mk2 ? Vmax tak 190-200 przy max rpm na5. Moze ma ktos to kupie taka org krotka z MK2.
a jakie Ty masz oznaczenie swojej skrzynki, bo widze, że tez masz PFa.
ja mam AUG (jeśli sie nie pomyliłem - a jeśli pomyliłem oznaczenia to nie bijcie ) i jest to skrzynia krótka - auto żwawo i ładnie przyspiesza (<10 sec do 100km/h) (na V biegu 100km/h jest około 3000 rpm, może troche wiecej -3100/3200).
w drugim mk2 tyle że RP mam dłużsżą skrzynkę - ekonomiczniejszą o wiele ale jej oznaczenia niestety nie znam bo jeszcze go nie rozbierałem - porównywaliśmy na trasie z Poznania z kolega i na V biegu 100 km/h było około 2200 rpm
ja mam AUG (jeśli sie nie pomyliłem - a jeśli pomyliłem oznaczenia to nie bijcie ) i jest to skrzynia krótka - auto żwawo i ładnie przyspiesza (<10 sec do 100km/h) (na V biegu 100km/h jest około 3000 rpm, może troche wiecej -3100/3200).
w drugim mk2 tyle że RP mam dłużsżą skrzynkę - ekonomiczniejszą o wiele ale jej oznaczenia niestety nie znam bo jeszcze go nie rozbierałem - porównywaliśmy na trasie z Poznania z kolega i na V biegu 100 km/h było około 2200 rpm
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Mysałem że Ty szukasz skrzyni a nie pytasz jaką Ty maszGolf GTi pisze:ie wiem jakie jest oznaczenie ,bo jakis oszolom spilowal oznaczenia
[ Dodano: Pon Mar 24, 2008 23:23 ]
jesli szukasz krotkiej skrzyni to czytając przełożenia poszczgólnych znajdiesz taką z krótkim przełożeniem głównym i poszczególnymi biegami