Niechce odpalic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Niechce odpalic
Witam mam problem ze swoim golfem 1.8(gaznik)otóż gdy go zapale i zachwile zgasze to drugi raz juz nie odpala rozrusznik kreci a niechce palic,dopiero jak postoi to odpali,co moze byc tego powodem,czy może zalewac swiece i dlaczego??Prosze o pomoc
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
sprawdź, czy podczas kręcenia gdy nie chce zapalić jest iskra, jeżeli jej nie ma, to znaczy, że rozrusznik ma już szczotki do wymiany i pobiera wtedy bardzo dużo prądu (robi zwarcie), że nie wystarcza na iskrę, sam miałem taki przypadek kiedyś w kadecie. Zapalił wtedy, gdy podładowałem na chwilę akumulator na dużym prądzie, po wykręceniu kilku obrotów na akumulatorze zapalił, lecz gdy zgasiłem to znów lipa.
- Racer
- Ma gadane

- Auto: Golf MK2 GTi, Passat B4 GL
- Silnik: PF
Sprawdź czujnik halla, czasem stwarza takie problemy jak zaczyna padać i rozdzielacz zapłonowy, jak jest wypalony to mogą być kłopociki w wilgotne dni i jak jest zimny bo słaba iskra a dużo paliwa bo zimny i wtedy go zaleje.
Serwis, sprzedaż skuterów, motocykli, kładów... TRANSPORT aut, motocykli, quadów i innych.
Naprawy aut grupy VAG, specjalizacja GOLF II, JETTA A2.
Naprawy aut grupy VAG, specjalizacja GOLF II, JETTA A2.
- silent_rob
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
- silent_rob
- Gadatliwa bestia

- Kontakt: