Luz na wale korbowym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- mariusz2408
- Nowicjusz
Luz na wale korbowym
Witam wyczytalem w jednym poscie ze przyczyna obtarc na skrzyni moze byc luz poosiowy walu korbowego mam dokladnie teki objawy jak tam bylo napisany czyli cos szumi i chrobocze a gdy wcisne Wiec mam pytanie jak mozna sprawdzic czy to faktycznie jest ten luz, ewentualnie jak sie go pozbyc. Z gory dziekuje;))
[ Dodano: 23 Mar 2008 17:13 ]
Dodam ze mam juz nowa skrzynie ale jeszcze nie zalozylem, po swietach to zrobie. Bedzie to juz 3 skrzynia wiec nie wiem czy te obtarcia maja cos wspolnego z wykanczaniem skrzyni czy poprostu skrzynie byly wadliwe?
[ Dodano: 23 Mar 2008 17:13 ]
Dodam ze mam juz nowa skrzynie ale jeszcze nie zalozylem, po swietach to zrobie. Bedzie to juz 3 skrzynia wiec nie wiem czy te obtarcia maja cos wspolnego z wykanczaniem skrzyni czy poprostu skrzynie byly wadliwe?
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
luz ten jest specyficzny , słychać jak by delikatny szum ocieranie?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- mariusz2408
- Nowicjusz
- krzysiek82
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- mariusz2408
- Nowicjusz
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Tak jak pisze Krzysiek 82 , zobacz czy po lekkim położeniu nogi na pedale sprzęgła poczujesz taki lekki szum.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
- mariusz2408
- Nowicjusz
- krzysiek82
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- mariusz2408
- Nowicjusz
Krzysiu jak mozesz to podaj maila to ci dzis wysle zdjecie gdzie te otarcia.
A wszystko od poczatku to ci zaraz napisze bo gdzies to juz pisalem:
Witajcie pare dni temu pisalem "Mam problem ze skrzynia biegow. Jakis miesiac temu w skrzynia mi sie sypla wiec musialem kupic nowa. Przy okazji wymienilem tarcze ze sprzegla i lozysko oporowe. Po poskladaniu wszystko bylo ok do czasu az zaczlo cos trzec. Przestawalo tylko kiedy wcisnolem sprzeglo wiec domyslam sie ze to lozysko (ktore bylo nowe). Ostatnio jechalem i przy redukcji z 5 na 4 nie dalo sie nic zrobic. Zatrzymalem sie i nie szlo zadnego biegu wrzucic. Po chwili udalo mi sie wrzucic 1 ale gdy ruszalem cos piszczalo i trzeszczalo. Blagam o pomoc co to moze byc? " Dzis sciaglem skrzynie i tarcza lozysko i docisk wygladaja na 100%sprawne a na skrzyni zauwazylem obtarcia, (takie same jak na poprzedniej). Co moze powodowac takie obtarcia?
[ Dodano: 24 Mar 2008 12:18 ]
PS. Z tym lozyskiem oporowym to juz wiem ze napewno nie:P
A wszystko od poczatku to ci zaraz napisze bo gdzies to juz pisalem:
Witajcie pare dni temu pisalem "Mam problem ze skrzynia biegow. Jakis miesiac temu w skrzynia mi sie sypla wiec musialem kupic nowa. Przy okazji wymienilem tarcze ze sprzegla i lozysko oporowe. Po poskladaniu wszystko bylo ok do czasu az zaczlo cos trzec. Przestawalo tylko kiedy wcisnolem sprzeglo wiec domyslam sie ze to lozysko (ktore bylo nowe). Ostatnio jechalem i przy redukcji z 5 na 4 nie dalo sie nic zrobic. Zatrzymalem sie i nie szlo zadnego biegu wrzucic. Po chwili udalo mi sie wrzucic 1 ale gdy ruszalem cos piszczalo i trzeszczalo. Blagam o pomoc co to moze byc? " Dzis sciaglem skrzynie i tarcza lozysko i docisk wygladaja na 100%sprawne a na skrzyni zauwazylem obtarcia, (takie same jak na poprzedniej). Co moze powodowac takie obtarcia?
[ Dodano: 24 Mar 2008 12:18 ]
PS. Z tym lozyskiem oporowym to juz wiem ze napewno nie:P
- krzysiek82
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
łożysko oporowe jak jest zwalone to słyszysz je przy wciśniętym sprzęgle, natomiast przy puszczonym jeśli coś słyszysz to zwykle jest to łożysko w skrzyni biegów.
[img]http://www.usersigs.com/site/data/media/10/Sans_titre-2.gif[/img]
[img]http://images4.fotosik.pl/170/6664f3af63388f0d.jpg[/img]
GSM: 600-827-446
[img]http://images4.fotosik.pl/170/6664f3af63388f0d.jpg[/img]
GSM: 600-827-446