Witam!
Mam mały problem z tylnymi prawymi drzwiam. Po użyciu pilota nie otwierają sie ani nie zamykają podczas gdy inne bez problemu. Ręczne zamykanie działa. Elektryka jest sprawna bo podczas otwierania słychac trzask w tych dzrwiach, tak jakby sie cos tam poluzowało. Trzask i nic więcej. Drzwi nadal zamknięte.
Rozkręciłem już tapicerke ale mam problem ze zdjęciem blachy. CHyba trzyma sie mechanizmu opuszczania szyby. Nie wiem jak to rozkręcić.
Jakieś porady?
centralny / jak wyciągnąć szybę z tylnych prawych drzwi?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam po ściągnięciu boczka masz na wierzchu gołą blachę na dole tuż pod podnośnikiem jest duża okrągła zaślepka (1) wyciągnij ją i opuść szybę na sam dół. zerknij przez dziurę po zaślepce zobaczysz prowadnicę szyby w niej dziurę w kształcie owalu a w tej dziurze plastykowy(2 i 3) kołek trzymający szybę w prowadnicy wyjmij go i kłopot z głowy. Szyba zostaje luźna a ty możesz wyciągnąć całą blachę.
Ostatnio zmieniony pt mar 21, 2008 21:18 przez hudy21, łącznie zmieniany 3 razy.
Aha, a powiedz mi jeszcze jak juz wyjmę ten kołek to szybe powinienem wyjąć i wtedy odkręcac blache czy niewyjmować szyby a blacha sama odskoczy? Pytam szczegółowo bo niechciałbym potłuc szybyhudy21 pisze:Witam po ściągnięciu boczka masz na wierzchu gołą blachę na dole tuż pod podnośnikiem jest duża okrągła zaślepka (1) wyciągnij ją i opuść szybę na sam dół. zerknij przez dziurę po zaślepce zobaczysz prowadnicę szyby w niej dziurę w kształcie owalu a w tej dziurze plastykowy(2 i 3) kołek trzymający szybę w prowadnicy wyjmij go i kłopot z głowy. Szyba zostaje luźna a ty możesz wyciągnąć całą blachę. [url=http://images30.fotosik.pl/181/83e291412664906cmed.jpg]Obrazek[/URL]