drazek od biegów cos za luzno lata
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
drazek od biegów cos za luzno lata
a wiec jest tak ze drazek od biegów cos luzno mi zaczał latac tzn nie ma takiego oporu:(nie ma srodka na biegu jałowym sztywnego srodka zmieniam bieg z 3 na 4 i potrafi wpasc drugi:(powazna sprawa?
Ostatnio zmieniony sob mar 22, 2008 19:40 przez sebastian233, łącznie zmieniany 1 raz.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
sebastian233, jesli mówisz o luzie przód-tył na lewarku, rzędu 5 cm to winnowajcą będzie brak kulki na wału zwrotnym po stronie silnika. Moesz otworzyc maske i sprawdzic w jakim stanie jest ten wałek i czy w ogole ma na sobie jeszce kulkę.
Mocowanie lewarka tj popularne jabłuszko można raczej wykluczyć (nie te objawy)
a czy ktos moze ma zdjecia jak to zrobic.wymienic to jabluszko.bo mam tez taki sam problem.a chcialbym jak mozna samemu.
[ Dodano: 22 Mar 2008 18:44 ]
a masz moze zdjecia jak to wyglada ta kulka od strony silnika?

[ Dodano: 22 Mar 2008 18:44 ]
sas_gti pisze:sebastian233, jesli mówisz o luzie przód-tył na lewarku, rzędu 5 cm to winnowajcą będzie brak kulki na wału zwrotnym po stronie silnika. Moesz otworzyc maske i sprawdzic w jakim stanie jest ten wałek i czy w ogole ma na sobie jeszce kulkę.
a masz moze zdjecia jak to wyglada ta kulka od strony silnika?
VR6.....droga jest.....
Ja mialem taki przypadek ze jak troszke poszalalem to nie moglem wlaczyc ani wstecznego ani 1 ani 2 biegu.Po jakis 40s galka wracala do normy dziwne ale prawdziwe stalo mi sie to jakies 10razy.W momencie jak te biegi nie chcialy wchodzic to galka latala luzno i obalala sie na strone pasarzera.Dodam ze 3,4,5 wchodzily super ale troche przestawione w lewo.Okazalo sie ze z jednej linki z dwoch dochodzacych do skrzyni zlamalo sie plastikowe zabezpieczenie i wypadala sobie ,dziwne tylko ze sama sie zaczepiala po chwili machania galka. 

Pawel