AAM Vmax 130km/h
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
AAM Vmax 130km/h
Witam wszystkich
Powiedzcie mi co jest grane. chciałem dziś jadac do pracy rozwinąć wieksza prędkość bo chciałem wyprzedzić kopciucha, a tu zonk 130 V max. Na codzień jezdze wolno w granicach 90-110. ale dlaczego nie chciał isc wiecej niz 130- pedał w podłodze
Powiedzcie mi co jest grane. chciałem dziś jadac do pracy rozwinąć wieksza prędkość bo chciałem wyprzedzić kopciucha, a tu zonk 130 V max. Na codzień jezdze wolno w granicach 90-110. ale dlaczego nie chciał isc wiecej niz 130- pedał w podłodze
Ostatnio zmieniony czw mar 20, 2008 16:55 przez herflik95, łącznie zmieniany 1 raz.
odpala normalnie - bez problemówppoll27 pisze:innych kłopotów nie ma - przy zapalaniu itp ? masz obrotomierz ? czy nie ślizgało się sprzęgło ? przerywał czy po prostu nie ciągnął ? a może miałeś silny wiatr w przód ?
obrotek jest- odbroty w normie nie falują
sprzęgło w porządku
silny wiatr- brak
nie przerywał- poprostu nie ciagnął - pedał w podłoge i niec V max 130
- upel
- Mały gagatek
- Kontakt:
Być może to było jakieś chwilowe Twój VW postanowił zaprotestować albo był zmęczony . Szczerze, może po prostu go przesmarowałeś wtedy i teraz już poszedł lepiej, trzeba czasami "przesmarować" silnik taką mocniejszą jazdą , ale może jakies inne wytłumaczenie też jest, ja nie wiem....herflik95 pisze:Panowie nie wiem co jest grane ale wczoraj wieczorkiem nie wytrzymałem i postanoiwiłem przejechać sie i zobaczyć czy nadal bedzie szedł max 130. Ku mojemu zdziwieniu szedł ponad 165 i do podłogi jeszcze brakował. Co mogło być przyczyną jego dziwnego zachowani????
...::: Znalazłeś rozwiązanie problemu? Napisz, a na pewno komuś pomożesz :):::...
czyli układ zasilania odpada !!!taka sama sytuacja była na PB jak i na LPG max 130
proponował bym przeczyscić kopułkę -palec -świece i ogólnie sprawdzić układ zapłonowy
tradycyjnie filtr powietrza
Ostatnio zmieniony pt mar 21, 2008 16:27 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
układ zapłonowy czysciłem i sprawdzałem, poszczałem mgiełkie po układzie zeby zobaczyc czy nie ma nigdzie przebicia. Wszystko jest ok
temperatura w tym przypadku była taka sama -90stopni/taki sam odcinek przejechanu ( do pracy)
[ Dodano: Sob Mar 22, 2008 08:54 ]
hmm fitr powietrz zmieniałem razem z olejem tj na początku zimy wiec chyba raczej powinno być z nim wszystko w porządku, chyba jednak tam zajrze bo napewno jakiegioś syfu nawaliło ale czy filtr miał by wpływ na max prędkość ???
temperatura w tym przypadku była taka sama -90stopni/taki sam odcinek przejechanu ( do pracy)
[ Dodano: Sob Mar 22, 2008 08:54 ]
hmm fitr powietrz zmieniałem razem z olejem tj na początku zimy wiec chyba raczej powinno być z nim wszystko w porządku, chyba jednak tam zajrze bo napewno jakiegioś syfu nawaliło ale czy filtr miał by wpływ na max prędkość ???