Brak ogrzewania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak ogrzewania
Witam. Mam taki mały problem z moim golfikiem. Całkowicie wysiadło mi ogrzewanie. dodam że spod uszczelki spod głowicy leci olej. Silnik 1.6 TD. Ktoś może mi pomoć? Z góry wielkie dzięki.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
1 - sprawdź poziom płynu w zbiorniczku, nagrzewnica jest w jednym z najwyższych punktów w układzie chłodzenia, więc każdy niedobór płynu powoduje jej zapowietrzanie się i w konsekwencji nie grzanie
2 - czy aby napewno spod uszczelki pod głowicą leci olej, czy może z uszczelki pod pokrywą zaworów, potem spływa po krawędzi głowicy na płaszczyznę bloku? Przyjrzyj się dokładniej, warto byłoby zapodać jakąś fotkę wycieku oleju.
2 - czy aby napewno spod uszczelki pod głowicą leci olej, czy może z uszczelki pod pokrywą zaworów, potem spływa po krawędzi głowicy na płaszczyznę bloku? Przyjrzyj się dokładniej, warto byłoby zapodać jakąś fotkę wycieku oleju.
-
GOLFSTROM_MK_II
jaki masz rocznik golfika? co do ogrzewania to sprawdź czy masz na wężach do nagrzewnicy takie śmieszne 2 zaworki znajdziesz je po prawej stronie silnika zaraz przy samej grodzi jesli je masz to od razu wywal i zaopatrz się w dwie rurki średnicy 3/4 cala o długości ok 15cm, zastąp je właśnie tymi rurkami i powinno pomóc a na pewno nie zaszkodzić. często są one wina brakiem ogrzewania, co do wycieku to tak jak kolega napisał może to być wyciek spod uszczelki pokrywy koszt nowej uszczelki nie przekracza 20 zł a sama wymiana z przerwa na papieroska zajmie Ci 30 min
brak ogrzewania
Rok produkcji golfa to 1985r. Olej wycieka na 1000% spod uszczelki spod głowicy. tam juz nie ma tych zaworków tylko są wstawione te rurki o których mówiłeś wcześniej. a płyyn chłodniczy jest w normie