Niechce odpalic

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kutwica
Mały gagatek
Mały gagatek

Niechce odpalic

Post autor: kutwica » czw mar 20, 2008 02:10

Witam mam problem ze swoim golfem 1.8(gaznik)otóż gdy go zapale i zachwile zgasze to drugi raz juz nie odpala rozrusznik kreci a niechce palic,dopiero jak postoi to odpali,co moze byc tego powodem,czy może zalewac swiece i dlaczego??Prosze o pomoc

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » czw mar 20, 2008 04:55

sprawdź, czy podczas kręcenia gdy nie chce zapalić jest iskra, jeżeli jej nie ma, to znaczy, że rozrusznik ma już szczotki do wymiany i pobiera wtedy bardzo dużo prądu (robi zwarcie), że nie wystarcza na iskrę, sam miałem taki przypadek kiedyś w kadecie. Zapalił wtedy, gdy podładowałem na chwilę akumulator na dużym prądzie, po wykręceniu kilku obrotów na akumulatorze zapalił, lecz gdy zgasiłem to znów lipa.

Obrazek
Obrazek

kutwica
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kutwica » czw mar 20, 2008 19:18

Witam to jesli robi zwrcie to czemu za pierwszym razem odpala a za drugim mimo nawet dłuższej jazdy niechce i smierdzi paliwem jakby go zalewalo

Awatar użytkownika
Racer
Ma gadane
Ma gadane
Auto: Golf MK2 GTi, Passat B4 GL
Silnik: PF

Post autor: Racer » czw mar 20, 2008 19:43

Sprawdź czujnik halla, czasem stwarza takie problemy jak zaczyna padać i rozdzielacz zapłonowy, jak jest wypalony to mogą być kłopociki w wilgotne dni i jak jest zimny bo słaba iskra a dużo paliwa bo zimny i wtedy go zaleje.

Serwis, sprzedaż skuterów, motocykli, kładów... TRANSPORT aut, motocykli, quadów i innych.
Naprawy aut grupy VAG, specjalizacja GOLF II, JETTA A2.

Awatar użytkownika
silent_rob
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: silent_rob » pn mar 24, 2008 17:24

problem rozwiazany czy nadal nic ? u mnie takei same objawy sa ;/ :kac:

Obrazek

Awatar użytkownika
tomek860
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: tomek860 » wt mar 25, 2008 00:46

Witam, ja miałem taki sam problem, okazało się ze zaworek zwrotny w misce olejowej sie zabrudził jakimś syfem. Skutkiem tego po pierwszym odpaleniu i zgaszeniu auto już nie odpalało. Jeździłem z tą usterką ok 3 tygodni i obróciło na panewce na koniec.

Awatar użytkownika
silent_rob
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: silent_rob » wt mar 25, 2008 23:09

tomek860 pisze:Skutkiem tego po pierwszym odpaleniu i zgaszeniu auto już nie odpalało.

A po nagrzaniu sie czy ogolnie po pierwsyzm odpaleniu ? Bo cos mysle ze malo ma wspolnego zaworek zwrotny od oleju z tym problemem

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”