sonda lambda
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
sonda lambda
byłem na przeglądzie gazu i powiedzieli mi ze moja sonda stoi [po środku] gdzie w okolicach warszawy można kupić sonde i jaką mam kupić ( jedno czy dwu przewodową do silnika 1,8RP)na allegro są jakieś uniwersalne nie drogie[68pln] i czy to bedzie chodzić.
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Czy jedno czy dwu przewodowa to najlepiej jak poprostu zobaczysz sam jaka jest u Ciebie bo to różnie bywa. Nie wiem jednak czy to dobry pomysł z uniwersalną sondą. Przecież każdy silnik potrzebuje inną dawkę paliwa i ma inną charakterystykę pracy. Nie wiem jak mogli zrobić uniwersalną sondę lambda. A co do miejsca zakupu to np. każdy sklep InterCars których jest mnóstwo w Warszawie (jeden przykładowo na Waryńskiego koło metra politechnika). Jak chcesz udać się do głownej siedziby to jest na trasie do Gdańska jakieś 5km za Łomiankami po lewej stronie. I radziłbym raczej kupować sondę pod Twój silnik a nie uniwersalną.
kup sobie sonde taka jak w oplu tam jest jedno przewodowa wystarczy zmienic koncowke i jest ok sam mam tak zrobione, sonda jest dowolna ona podaje tylko odpowiednie napiecie w stosunku do mieszanki , a dwuprzewodowa rozni sie tym ze masa to jest na kablu a nie na obudowie jak w jednoprzewodowej takze czy taka czy taka to bez roznicy poprostu trzeba bedzie tylko podlaczyc jeden kabel do masy a drugo do sygnalu sonda-komp. Cena sondy ... ja placilem 110 i dziala elegancko , co do tanich podrob to jest jak sie uda to ok moja wczesniejsza ( allegro 58zl) wytrzymala 5000km i rozsypala sie doslownie odpadl caly czujnik sondy i furacz zaczal zlopac paliwo jak glupi 14L po miescie a teraz 9L po wymianie na nowa sonde
Zyj kolorowo :)