wspomaganie kiery

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
dj241
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

wspomaganie kiery

Post autor: dj241 » pn mar 17, 2008 18:46

a wiec zabralem sie dzis za naprawe wspomy w mojm mk2 . kupilem 2 pompe z mysla podmianki i problem z glowy ;) lecz zycie nie jest takie piekne .... odpiolem przewod plynu od pompy a tu niespodzianka ..... zamiast plynu co mi zaczelo wyciekac ?? olej ( czarniutki prawdopodobnie silnikowy ... ) moje pytanie brzmi : czym wyplukac jego pozostalosci z ukladu zeby nie bylo neispodzianek ... nie chce mieszac nowego plynu z tym czyms ....

a pozatym ośka wybila piekna dziurke w tylnej sciance pompy ... a poprzedni wlasciciel pieknie to zakleil poxilina i nie mial wspomy ;) heee
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mój potworek http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=211569

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn mar 17, 2008 19:52

musisz wypłukać, jest wielkie prawdopodobieństwo uszkodzenia maglownicy po takim traktowaniu wspomy. Ale jeśli po pierwszym zalaniu zacznie działać i nie będzie ciekła wymień ze trzy razy płyn

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
dj241
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dj241 » pn mar 17, 2008 20:22

a czym wyplukac mam ?? jest prawdopodobienstwo ze bedzie hulac .. przed rozebraniem tego . na uszkodzonej pompie ( wybita dziura w dekielku ) bardzo delikatnie dzialalo . wiec mysle ze jeszcze sie odezwie ;))

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn mar 17, 2008 20:28

płynem do wspomy, kup sobie 3 flaszki po litrze. wydasz koło 6 dych, starczy na 3 płukania (czyli troszkę pokręcić kierą po wlaniu pierwszego plynu, zlać go, a po kolejnych dwóch zmianach pojeździć dłużej, czwarta porcja niech już zostanie na stałe)

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
dj241
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dj241 » czw mar 20, 2008 08:52

dzieki chlopaki t-tas, Paweł Marek, za pomoc . wspoma smiga jak ta lala :green_fuck: :grin: wypłukalem kilka razy caly układ ropką , pompe zalozylem kupioną okazyjnie za droble piwo i smiga :blush: . teraz na kapciach 195 mogę krecic w miejscu 1 pacem :bajer:
dzieki za pomoc :pub:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”