Gdzie jest czujnik podciśnienia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gdzie jest czujnik podciśnienia
Wiatm. Mam lub miałem kłopoty z silnikiem więc tak jak tu niektórzy radzili podjechałem podpiąć sie pod kompa u rzekomo dobrego elektryka i wyskoczyły dwa błedy: pierwszy to czujnik temp ale go odpinałem kiedyś na włącz silniku więc sterownik go zapamiętał to chyba normalne a drugi bład to... uwaga czujnik podciśnienia. Najlepsze jest to ze mechanik nie potrafił mi nic o tym powiedzieć poruszał kablami i wężami powiedział że wszystko jest OK ze nie ma sie do czego przyczepić a oczywiście problem pozostał ( częste dławienie jak ruszam, duże spalanie i okopcone świece)
Czy jest ktoś to moze mi powiedzieć gdzie to ustrojstwo sie znajduje o ile to to jest powodem dolegliwości.
Silnik to 1.8 ADD 95r nic trudnego i szczególnego
Czy jest ktoś to moze mi powiedzieć gdzie to ustrojstwo sie znajduje o ile to to jest powodem dolegliwości.
Silnik to 1.8 ADD 95r nic trudnego i szczególnego
Ostatnio zmieniony sob mar 15, 2008 21:52 przez mmarek, łącznie zmieniany 2 razy.
Macie jakieś pomysły co z tym dalej robic bo mi już rece opadają
Porozłączałem wszystkie wtyczki, poczyściłem wszystkie masy silnika, cewki itd.
jeden dzień było ok ale dzisiaj znowu szaleje ( sam se podnosi obroty z 850 do 900 i dławi sie gdzie po paru km znowu dobrze a za pare znów lipa) a spalanie szkoda gadać. Wiem że pewnie jakaś pierdółka a tyle zdrowia zeżre. Paliwo only orlen nawet 98 nie pomogła. co jeszcze sprawdzić bo splajtuję
Porozłączałem wszystkie wtyczki, poczyściłem wszystkie masy silnika, cewki itd.
jeden dzień było ok ale dzisiaj znowu szaleje ( sam se podnosi obroty z 850 do 900 i dławi sie gdzie po paru km znowu dobrze a za pare znów lipa) a spalanie szkoda gadać. Wiem że pewnie jakaś pierdółka a tyle zdrowia zeżre. Paliwo only orlen nawet 98 nie pomogła. co jeszcze sprawdzić bo splajtuję
Może u Ciebie jest podobnie - u mnie w AAM ten czujnik jest z przodu filtra powietrza, może nieco pod nim i pod prawym reflektorem; trzeba wyjąć obudowę filtra żeby się do niego dostać - o ile mówimy o tym samym.
Ostatnio zmieniony wt mar 18, 2008 19:32 przez lwlw, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
a nie tobie pisałem że winien jest czujnik MAP w twoim amrykaninie? Potwierdziło się, a jak wygląda dokładnie w twoim silniczku nie wiem, wpisz sobie w google MAP sensor i ogladaj fotki, w koncu utrafisz na coś podobnego.mmarek pisze:Macie jakieś pomysły co z tym dalej robic bo mi już rece opadają
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Tak mi pisałeś tylko dopiero teraz skojarzyłem że map sensor to moze być czujnik podcisnienia. Szukam w goglach ale nic nie mage znaleśćPaweł Marek pisze: tobie pisałem że winien jest czujnik MAP
u mnie koło filtra jest tylko takie coś jak na zdjęciu (nie jestem pewnien ale to chyba elektrozawór pochłaniacza par paliwa ? ) a z przodu nic nie mamlwlw pisze: ten czujnik jest z przodu filtra powietrza
już mam powoli dość tego auta, jakiś głupi czujnik ( o ile to on jest przyczyną) a tyle nerwów potrafi zjeść, jak tak dalej bedzie to chyba przerzuce sie na rowerlwlw pisze:Chyba masz rację... to nie wiem, gdzie jest ten czujnikmmarek pisze:u mnie koło filtra jest tylko takie coś jak na zdjęciu (nie jestem pewnien ale to chyba elektrozawór pochłaniacza par paliwa ? )