brak 5 biegu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
brak 5 biegu
witam wszystkich:) to moj pierwszy post na tym forum wiec sie troche przedstawie
Mam na imie Marcin i jestem szcześliwym posiadaczem 2 golfików
Wracajac do problemu. od jakiegos juz czasu nie wchodzi mi 5 bieg w mk2 1.6 kiedys bylo tak ze nie mialem wstecznego a 5 byla a teraz cos sie spsuło i nie ma 5 a wsteczny jest:/w skrzyni nic nie stuka ani nie puka wiec chyba nic sie tam nie pourywalo czy cos.Bardzo was prosze o pomoc, jak sie za to zabrac gdzie zajrzec i wogole. z góry dzieki za pomoc pozdrawiam
Mam na imie Marcin i jestem szcześliwym posiadaczem 2 golfików
Wracajac do problemu. od jakiegos juz czasu nie wchodzi mi 5 bieg w mk2 1.6 kiedys bylo tak ze nie mialem wstecznego a 5 byla a teraz cos sie spsuło i nie ma 5 a wsteczny jest:/w skrzyni nic nie stuka ani nie puka wiec chyba nic sie tam nie pourywalo czy cos.Bardzo was prosze o pomoc, jak sie za to zabrac gdzie zajrzec i wogole. z góry dzieki za pomoc pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn mar 17, 2008 11:55 przez Rubin, łącznie zmieniany 1 raz.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jesli wczesniej nie bylo wsteka a byla piatka a teraz jest na odwrot to znaczy ze te biegi sa i dzialają tylko nie mozesz ich wrzucic. Prawdopodobnie klamara na wałku przełączania sie poluzowała i siłowe wrzucenie biegu pwoduje przesuniecie sie klamry. Jak sie obróci w skrjane położenie to albo nie ma wsteka albo 5tki (bo tym biegom odpowiada skrajne polozenie lewarka w kabinie)
Musisz zajrzec pod maskę, za silnik, nad przekładnie kierowniczą i znaleźć taki pręt który idzie aż z kabiny. Na jego koncu jest klamra. Musisz tęklamrę poluzować i przeprowadzić regulację. Potem poskręcać. Jka to zrobic znjadziesz na forum. Jestem niemal pewny ze to kwestia regulacji, bo wsteczny wrócił w tym samym momencie w korym straciłeś piątkę.
Musisz zajrzec pod maskę, za silnik, nad przekładnie kierowniczą i znaleźć taki pręt który idzie aż z kabiny. Na jego koncu jest klamra. Musisz tęklamrę poluzować i przeprowadzić regulację. Potem poskręcać. Jka to zrobic znjadziesz na forum. Jestem niemal pewny ze to kwestia regulacji, bo wsteczny wrócił w tym samym momencie w korym straciłeś piątkę.
-
- Mały gagatek
- Kontakt: