Powtarzający się błąd
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
krzysiek2008
- Mały gagatek

Powtarzający się błąd
Witam.Mój problem tkwi w powtarzającym się błędzie a mianowicie wczoraj już piąty raz w przeciągu trzech miesięcy zapaliła mi się kontrolka check. Po podłączeniu pod kompa u mechanika wskazuje że auto jechało z prędkością 250km/h przy bardzo wysokich obrotach"nie pamiętam cyfry" co jest niemożliwe w silniku 1.4 14v.
Auto ma instalację gazową sekwencja BRC ale gaziarz stwierdził że to nie jest wina instalacji lecz jak chcę to może mi odłączyć gaz.Ale nie poto zakładałem żeby jeżdzić na benzynie.
Co może być przyczyną bo ani gaziarz ani mój mechanik nie wiedza tracę tylko kasę za usunięcie błędu.
Jeszcze prożba
Jak by mi mógł ktoś podać jaki kabel i program trzeba kupić żebym mógł sam kasować ten błąd. Wiem że na temat interfejsów wag było dużo ale nie chciał bym kupić takiego co by mi nie działał w moim golfiku.
Gdy pytałem mechaników o taki kabel żaden mi nie pomógł twierdząc że to drogie i nie opłaci się kupować podrubek na allegro bo mogą nie działać prawidłowo i lepiej podjechać do nich.
Mam już dość tracenia kasy na głupi błąd i nic nie pomagających mechaników.
Z gury dziękuję za pomoc.
Auto ma instalację gazową sekwencja BRC ale gaziarz stwierdził że to nie jest wina instalacji lecz jak chcę to może mi odłączyć gaz.Ale nie poto zakładałem żeby jeżdzić na benzynie.
Co może być przyczyną bo ani gaziarz ani mój mechanik nie wiedza tracę tylko kasę za usunięcie błędu.
Jeszcze prożba
Jak by mi mógł ktoś podać jaki kabel i program trzeba kupić żebym mógł sam kasować ten błąd. Wiem że na temat interfejsów wag było dużo ale nie chciał bym kupić takiego co by mi nie działał w moim golfiku.
Gdy pytałem mechaników o taki kabel żaden mi nie pomógł twierdząc że to drogie i nie opłaci się kupować podrubek na allegro bo mogą nie działać prawidłowo i lepiej podjechać do nich.
Mam już dość tracenia kasy na głupi błąd i nic nie pomagających mechaników.
Z gury dziękuję za pomoc.
-
greg
albo masz dziwne błędy albo mechanik ściemnia a dlaczego? bo nie mogę znaleźć żadnego kodu VAG który by podął prędkość 250km/h jako błąd
teraz co do kabli - zakładając że będziesz podpinał się - to najpierw sprawdź jakie masz wyjście na laptopie jak ni ma rs232 musisz kupić kabel na USB jak masz RS232 możesz albo taki albo taki. Część chwali na usb przykład część na RS232 przykład (możliwość pracy pod DOS)
teraz co do kabli - zakładając że będziesz podpinał się - to najpierw sprawdź jakie masz wyjście na laptopie jak ni ma rs232 musisz kupić kabel na USB jak masz RS232 możesz albo taki albo taki. Część chwali na usb przykład część na RS232 przykład (możliwość pracy pod DOS)
-
krzysiek2008
- Mały gagatek

-
greg
trzeb zrobić diagnostykę np silnikakrzysiek2008 pisze:Jeszcze jedno pytanko czy po podłączeniu takiego kabla pokarze mi błąd odrazu czy trzeba jakoś szukac.
tu masz demo - gdzie mozesz się nauczyć poruszać http://www.ross-tech.com/vag-com/tour/main_screen.html
-
krzysiek2008
- Mały gagatek

-
zupełnie zielon
- Mały gagatek

-
krzysiek2008
- Mały gagatek

dobra strona warto poczytaćgreg pisze:http://www.vw-passat.pl/index.php?optio ... &Itemid=13 poczytajcie
-
krzysiek2008
- Mały gagatek

http://moto.allegro.pl/item324635735_po ... t_f_v.html Czy ten interfejs jest dobry.
W Polskiej wersji
W Polskiej wersji