Dziękuję za odpowiedzi.
Wskaźnik paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
froogos
- Nowicjusz

- Kontakt:
Wskaźnik paliwa
Witam, posiadam Golfa II i mam problem z wskaźnikiem paliwa - nigdy nie wiem ile mam w baku. Jestem zainteresowany takim wskaźnikiem manualnym, jaki kiedyś były w trabantach np.
Czy coś takiego w ogóle istnieje? Próbowałem sam robić pomiary w ten sposób poprzez bezpośrednie wkładanie czegoś w miare elastycznego do baku, lecz wychodziły różne wyniki
na allegro też szukałem i nie znalazłem.
Dziękuję za odpowiedzi.
Dziękuję za odpowiedzi.
-
froogos
- Nowicjusz

- Kontakt:
no z karnistrem już próbowałem, tzn. wyjeździć do końca, ale to z kolei pompę za każdym razem trzeba zalewać, a gdzie ja to będę robił w drodze do szkoły ..grzecho87 pisze:najlepiej wyjeździć benzynę do końca a później wlewać np po 5l i patrzeć na wskaźnik o ile się będzie podnosiłi "mniej więcej" będzie wiadomo ile w baku jest:)
a ten wskaźnik serio za każdym razem podnosi się inaczej.
ostatnio zabrakło paliwa a pokazywał że jeszcze jest rezerwy trochę
Proszę o dokładną poradę, jeżeli chodzi o naprawę
Z góry dziękuję, pozdrawiam
Sam wskaźnik ma regulację zera - dostęp od tyłu deski rozdzielczej, niestety trzeba wyjąć zegary.
Mnie szwabił jak daibli - 50% paliwa na wskaźniku a autko się zatrzymało, ale ja nie miałem potrzeby zalewania pompy paliwa. Dla ciekawostki - instrukcja podaje że na końcu czerwonego pola rezerwy wskazówka powinna się ustawić przy około 5l paliwa w zbiorniku. Sam śmigam na gazie, ale pokusiłem się o dorobienie kontrolki rezerwy - na razie testuję, kiedy dokladnie się załączy.
Przyjrzałem się wskaźnikom jakie mam w szufladzie z mk2 i rzeczywiście jest regulacja zera. Ale dostep jest dopiero po rozebraniu licznika prawie na częsci pierwsze bo regulacja reaz jest w samym wskaźnikiem, ustawiana przez dwie śrubki. Jak ktoś potrzebuje moge zrobic zdjęcie.kleki pisze:Sam wskaźnik ma regulację zera