Problem z 1 biegiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z 1 biegiem
Witam
Zauwazylem,ze jak poruszam sie po miescie to pierwszy bieg dziwnie sie zachowuje,a mianowicie.Dojedzam do swiatel,wrzucam na luz,chcem dac jedynke,a tu jakby zablokowane(nie zawsze,ale czesto),dopiero jak dam na 2 a pozniej na 1 to jest oki.
Mam jeszcze pytanko czy to normalne ze powyzej 10-20 km/h nie ma mozliwosci wrzucenia 1 biegu????
Zauwazylem,ze jak poruszam sie po miescie to pierwszy bieg dziwnie sie zachowuje,a mianowicie.Dojedzam do swiatel,wrzucam na luz,chcem dac jedynke,a tu jakby zablokowane(nie zawsze,ale czesto),dopiero jak dam na 2 a pozniej na 1 to jest oki.
Mam jeszcze pytanko czy to normalne ze powyzej 10-20 km/h nie ma mozliwosci wrzucenia 1 biegu????
Ja ostatnio u siebie bylem kilka dni temu w ASO w celu regulacji oraz "sprawdzenia" skrzyni, kolesie dolali mi oleju bo brakowalo, wyregulowali ile sie dalo oraz nasmarowali ciegna, cala przyjemnosc kosztowala mnie 100zl ale jaka roznica, biegi wchodza lepiej choc facet w aso powiedzial mi ze ta skrzynia idealnie nie bedzie pracowac, tak ze radze to sprawdzic na poczatek.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: Problem z 1 biegiem
Nie chce Cie smucić ale w MK 4 w TDI sa problemy z synchronizatorami- czesto temat wałkowany i nawet w wadach w gazetach motoryzacyjnych podaje sie ze czesto padaja snchronizatory w TDI- czesto juz od przebiegu 150tys km.Czasami pomaga wymiana oleju, regulacja ale tylko czesciowo. U mnie jest to samo i niedługo sie zabieram za naprawe.Używki sie nie opałaca bo w TDI co druga skrzynia ma te problemy- a jak wiadomo skrzynie do TDI z małym przebiegiem to trzeba szukać ze świeczka.stanek90 pisze:Witam
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Problem z 1 biegiem
A powiedzcie mi z tym to prawda ? / ? ja mam mk3 1.6 i mi sie wydaje ze u mnie tak jeststanek90 pisze:Witam
miałem podobnie w swoim ( MK3) , a teraz wchodzi dobrze ... było tragiczniePinkFloyd pisze:Nie to wina synchronizatorów jak wrzuce na luz na sekunde to wchodzi miodzio, jak szybko z 1 na 2 to lekki zgrzyt
Spróbuj poluzować nakrętkę trzymającą cięgno do zabieraka i przesuń leciutko w jedną stronę , skręc i sprawdź jak wchodzą wszystkie biegi
a w MK III jest tak samo jak w MK IV??? bo ja mam sterowanie na linkidamcio151 pisze:miałem podobnie w swoim ( MK3) , a teraz wchodzi dobrze ... było tragiczniePinkFloyd pisze:Nie to wina synchronizatorów jak wrzuce na luz na sekunde to wchodzi miodzio, jak szybko z 1 na 2 to lekki zgrzyt
Spróbuj poluzować nakrętkę trzymającą cięgno do zabieraka i przesuń leciutko w jedną stronę , skręc i sprawdź jak wchodzą wszystkie biegi
sterowanie na cięgna ... tutaj jest trochę inny problem , ale zasada ta sama http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... t=#1567956PinkFloyd pisze:a w MK III jest tak samo jak w MK IV??? bo ja mam sterowanie na linki