dziwna objawy usterki - pomocy !
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dziwna objawy usterki - pomocy !
Mój golfik II 1.8 benzyna 90 rok denerwuje mnie pewną dziwną usterką. Odpala się normalnie i drogę. Po osiągnięciu swojej temperatury pracy silnik zaczyna się dławić i rwać, wyraźnie traci moc. Gdybym trzymał pedał gazu w tej samej pozycji i chciał jechać dalej to w końcu bym się zatrzymał. Ale gdy go odpuszczę i dodam znowu to chwilę jest dobrze i potem znowu to samo. Dziwne jest to że czasem ta usterka wogóle nie daje o sobie znać, a czasem doprowadza mnie do wściekłości np. w czasie wyprzedania. Wymieniłem filtr paliwa, ale to nie pomogło, odłączyłem przewód podciśnienia przy zapłonie i też niepomogło. Samochód nie kopci nie gaśnie na wolnych obrotach. Może ktoś z Was miał podobny problem. POMOCY !!
niestety ani paliwko ani sonda (jak by to była sonda to by kopcił nierówno pracował ale jechał a tu ??).
Otóż drodzy koledzy czujnik temperatury dla sterownika wtrysku, strasznie dziwnie się zachowywał jak na uszkodzenie tylko czujnika temperatury ale cóż golfik ma swoje lata i swoje chumory.
Pozdrawiam i dziękuję.
Otóż drodzy koledzy czujnik temperatury dla sterownika wtrysku, strasznie dziwnie się zachowywał jak na uszkodzenie tylko czujnika temperatury ale cóż golfik ma swoje lata i swoje chumory.
Pozdrawiam i dziękuję.