pozdrawiam
Jak wlozyc popychacze
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak wlozyc popychacze
Co mam robic tak aby bylo dobrze
takie jest moje pytanie boje sie troszke ze cos moge zrobic dokladnie z samymi popychaczami bo wyciagniecie walka to dziecinnie proste obawiam sie ze cos moze pojsc nie tak jak juz odpale samochod tzn ze walnie zawor o tlok na co mam zworcic uwage
pozdrawiam

pozdrawiam
Vw Golf III 1.8 GL ABS
Wyciągnij hydropopychacze jest ich 8 szt,można lekko je podważyć ,ale powinny za pomocą palców się wyciągnąć .
nie ma co ich naprawiać tylko wymienić na nowe , bo z biegiem czasu znowu się wyrobią .
Dodatkowy koszt to może być zimering wałka .Przy mocowaniu wałka trzeba uważać aby nie po przeciągać śrub króre wkręca się w tzw.paneki które trzymają wałek ( na jedną panewkę jest 2 sruby ). Zwróć uwagę na rozrząd aby go nie przestawić
nie ma co ich naprawiać tylko wymienić na nowe , bo z biegiem czasu znowu się wyrobią .
Dodatkowy koszt to może być zimering wałka .Przy mocowaniu wałka trzeba uważać aby nie po przeciągać śrub króre wkręca się w tzw.paneki które trzymają wałek ( na jedną panewkę jest 2 sruby ). Zwróć uwagę na rozrząd aby go nie przestawić
szklanki
Nowe szklanki powinny być zalane olejem, najlepiej w oryginalnym podełku nie wymieszane luzem w reklamówce. Chociaż nie zaszkodzi jak poleżą z dzień w oleju.
kodek
ja mam ina po znajomosci 20 zl za ssztuke i sa wysmarowane czyms podejzewam ze impregnatem no nic dzieki za wskazowki myslalem ze jednak z nimi sie cos tam robi obawialem sie tego walniecia zaworu o tlok ale rozwialiscie moje obawy dzieki i pozdrawiam
[ Dodano: Pon Wrz 12, 2005 4:34 pm ]
niewiem co zle zrobilem wszystko spokojnie zakladalem dziurkami do miejsc gdzie sa kanaliki olejowe i teraz to jak maszyna do pisania jest gorzej niz wczesniej czy mozliwe ze sa zapowitrzone ???
[ Dodano: Pon Wrz 12, 2005 4:34 pm ]
niewiem co zle zrobilem wszystko spokojnie zakladalem dziurkami do miejsc gdzie sa kanaliki olejowe i teraz to jak maszyna do pisania jest gorzej niz wczesniej czy mozliwe ze sa zapowitrzone ???
Vw Golf III 1.8 GL ABS
popychacze
Miałem to samo. Na forum jest ta sprawa. Kombinowałem na wszystkie sposoby w tym drugi raz zdejmowałem głowicę i nic. Okazło się że dali mi popychacze INA!!!!!! i były wadliwie przechowywane i nie mogły się odpowietrzyć. Po wymianie całego kompletu na inne jest ok. W sklepie radzili żebym 2 doby moczył je w oleju ale nie zrobiłem tego i jest ook
kodek
no tak ja to mam szczescie z tym klekotem chyba juz tak zostanie wkurzam sie maksymalnie co moge tylko powiedziec ze samochod lepiej chodzi a wiec az tak zle to nie jest dynamika sie poprawila samo klekotanie juz krocej wystepuje tzn przejade sie z 5 km i juz nie slychac tylko te cykanie pozostaje moze sie jeszcze odpowietrza sam niewiem
Vw Golf III 1.8 GL ABS
Ja popychacze zalewam olejem za każdym razem gdy je wyjmuję. A robi się to tak. Idziesz do weterynarza lub apteki i szukasz dużej igły, która się jeszcze zmieści do dziurki w popychaczu. Kupujesz strzykawke też dużą i już masz zestaw do napełniania. Wszystkie popychacze układasz na czymś równym i nie z betonu i uderzasz każdym żeby jego tłok zeszedł jak najniżej. Potem zalewasz popychacz olejem i wkładasz na jego miejsce. Po tej operacji nie ma możliwości cykania, no chyba, że rano ale to już jest wina głowicy, a nie samych popychaczy.
Może być tak, że same się nie odpowietrzą bo nie mają ciśnienia wystarczająco dużego. A powodem spadku ciśnienia może być luz w kanale, w którym popychacz pracuje. Nie ma tam przecież żadnej tulei, a popychacz pracuje w aluminium. Kiedyś to aluminium musi się wytrzeć i ztąd ten spadek ciśnienia. Widziałem kiedyś nadwymiarowe popychacze, ale nie każdy je zamawia na sklep. Pomierz popychacze i tuleje, w których one pracują. A przed zamontowaniem zalej je dokładnie olejem.