GOLF II 1.3, silnik MH, rok 88, Tajemnicze gaśnięcie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mariul1

Post autor: mariul1 » śr lis 24, 2004 11:27

mariul1 pisze:
populares pisze:Raczej podciśnieniowy przyspieszacz zapłonu to nie jest, bo niedawno wymieniałem to u siebie i objawy były całkiem inne (mniejsza elastyczność silnika oraz słabsze przyspieszenie). Więc przynajmniej jedna rzecz Ci odpada.
Sprawdziłem wczoraj przyspieszacz podcisnieniowy. Włączyłem silnik i później wyjąłem ten dochodzący przewód. Samochód wcale nie zareagował na odpięcie tej rurki. Rurka jak przyłożyłem palec to zasysała powietrze.
Wiec to wymienie i decyduje sie na Halla tez, może w koncu skonczy sie ten problem.
Ma ktoś orientacje ile powinienem dac za czujnik Halla ? Wczoraj zdazyłem spytac tylko w jednym sklepie i powiedzieli mi ze to az 210 pln :(

mariul1

Post autor: mariul1 » czw gru 02, 2004 10:54

Witam , dzieki wszystkim za rady a zwłaszcza tym co celowali w czujnik Halla. Wymieniłem go i jak narazie wszystko oki. Jestem juz po przejechaniu okolo 1000km na nowym czujniku i nic sie nie dziej. Odpukac w niemalowane ....
Dzieki bardzo jeszcze raz
Pozdrawiam

YARO:-)

Post autor: YARO:-) » pn sty 24, 2005 15:05

Masz do wymiany naprawy aparat zapłonowy bo ja w swoim golfiku 1,3 na gaźniku miałem taki problem.Gasł mi kiedy chciał i w kazdych warunkach jakie mu przypasiły.Zdychał rozdzielacz jak mu sie chciało az nagle odsłuzył posłuszenstwa i musiałem kupic nowy.Wymiana rozdzielacza wyniosła mnie 120 zł(sporo ale taniej nie mogłem znaleźć)

YARO:-)

Post autor: YARO:-) » pn sty 24, 2005 15:06

Masz do wymiany naprawy aparat zapłonowy bo ja w swoim golfiku 1,3 na gaźniku miałem taki problem.Gasł mi kiedy chciał i w kazdych warunkach jakie mu przypasiły.Zdychał rozdzielacz jak mu sie chciało az nagle odsłuzył posłuszenstwa i musiałem kupic nowy.Wymiana rozdzielacza wyniosła mnie 120 zł(sporo ale taniej nie mogłem znaleźć)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”