dziwne przerywanie na benzynie 1.8 RP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pisałem juz wczesniej na ten temat ale dopiero teraz zaobserwowałem dokładnie jak to jest silnik gdy pracuje na ssaniu to nie ma problemów ale gdy złapie troche temperatury i ssanie sie wyłączy to zaczynają sie problemy podczas jazdy przerywa tak jakby nie dostawał paliwa ale gdy juz silnik złapie temperature 90 stopni to jezdzi normalnie bez zadnego zająkniecia czy wie ktos co to moze byc za pomoc bede bardzo wdzieczny acha golfik 2 silniczek 1.8 RP na gazie chodzi bez problemów
Ostatnio zmieniony czw mar 13, 2008 20:52 przez marcinf, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dyziu14021991
- Ma gadane

- Kontakt:
mam podobny problem i jeszcze go do konca nie naprawiłem ale wiem ze moze to byc spowodowane czujnikiem cieczy chłodzacej podaje ci moj post zerknij sobie i troche na ten temat napisali http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=155341
pozdr
pozdr
RAJEK
[img]http://images30.fotosik.pl/156/d42d884289b89218.jpg[/img]
[img]http://images30.fotosik.pl/156/d42d884289b89218.jpg[/img]
wymieniłem niebieski czujnik temperatury i niestety dalej to samo. Moze to ten czujnik halla jak myslicie? i za co odpowiedzialny jest ten czujnik i gdzie jest umiejscowiony?
najprawdopodobniej jest to sonda lambda do wymiany
ja mam dokładnie to samo ale narazie nie wymieniam jej bo jezdze na gazie wiec looz ale bede niedlugo chyba sie skusze :/ ale na twoim miejscu pojechałbym do jakiegos gazownika niech on ci sprawdzi lambda działa:p
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
czujnik halla jest w aparacie zaplonowym, dochodzi do niego taka kostka z 3 przewodami z boku aparatu
czujnik podaje impuls na cwke zaplonowa w odpowiedniej chwili zeby ta mogla wytworzyc iskre potrzebna do zaplonu mieszanki
raczej to nie wina halla, przewaznie jak jest uszkodzony to nie ma iskry a nie ze warjuje z obrotami
[ Dodano: 14 Mar 2008 15:37 ]
zdiagnozuj silnik to bedziesz wiedzial co jest nie tak,przeciez masz podany sposob jak to zrobic, najlepiej jakbys zrobil diagnoze wtedy gdy przerywa
czujnik podaje impuls na cwke zaplonowa w odpowiedniej chwili zeby ta mogla wytworzyc iskre potrzebna do zaplonu mieszanki
raczej to nie wina halla, przewaznie jak jest uszkodzony to nie ma iskry a nie ze warjuje z obrotami
[ Dodano: 14 Mar 2008 15:37 ]
zdiagnozuj silnik to bedziesz wiedzial co jest nie tak,przeciez masz podany sposob jak to zrobic, najlepiej jakbys zrobil diagnoze wtedy gdy przerywa