[ mk 3 ] Przedmuchy z korka wlewu oleju- jak jest naprawdę ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[ mk 3 ] Przedmuchy z korka wlewu oleju- jak jest naprawdę ?
Dziś zauważyłem , że mój silnik ( 1,8 ) przy dochodzeniu do ok. 3 tyś. obrotów zaczyna mieć nadmierne drgania , a w okolicy rozrządu słychać dziwny dźwięk. Przy okazji otworzyłem korek wlewu oleju i stwierdziłem , że bardzo dmucha powietrze. Przeszukałem forum , ale jedni twierdzą , że powinno dmuchać inni , że nie. To jak jest naprawdę i czy te objawy to -" silnik do remontu " ? Z góry dziękuje za wszelkie sugestie !
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
jezeli oleju nie bierze, to silnik powinien byc ok, ale z drugiej strony z czegos to dmuchanie musi pochodzić, a moze tylko z cylindrów, moze jest zatkane odpowietrzenie skrzyni korbowej, ale wtedy to by olej wywalało na zewnątrz.
[ Dodano: Wto Wrz 13, 2005 22:13 ]
mógł, ale wtedy własnie powinien olej zjadać, a moze to uszczelka głowicy, ale to tylko gdybanie, moze najlepiej byłoby sprawdzic cisnienie na cylindrach, powinno cos wyjsc.
[ Dodano: Wto Wrz 13, 2005 22:13 ]
mógł, ale wtedy własnie powinien olej zjadać, a moze to uszczelka głowicy, ale to tylko gdybanie, moze najlepiej byłoby sprawdzic cisnienie na cylindrach, powinno cos wyjsc.
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Poszla rolka napinacza paska rozrzadu, czy ta czarna rolka od napinacza paska wieloklinowego? Jakiej firmy miales kupiona?machu pisze:To wszystko jasne, silnik ok , a hałasuje rolka napinacza. rozleciała się po dwóch miesiącach. Jutro jadę reklamować !
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!