Witam!
Zauważyłem spore ubytki płynu w układzie chłodniczym. Po wymianie uszczelki na głowicy płynu dalej ubywa tak samo dużo. Autko gaśnie też na wolnych obrotach...po odpaleniu chwile chodzi normalnie ale po przejechaniu kilku metrów gaśnie na wolnych. Przy czyszczeniu świec zauważyłem że świeca na 4 cylindrze jest mokra. Po wyczyszczeniu świec autko chodziło przez kilkanaście minut normalnie na wolnych ale znowu zaczęło gasnąć i świeca na 4 znowu była mokra. Czy te ubytki płynu mają wpływ na gaśnięcie autka na wolnych? Czy być może ubytki są spowodowane jakimś pęknięciem głowicy? Proszę o pomoc. Pozdrawiam:)
Ubywający płyn w układzie chłodzącym...gaśnie na wolnych...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
czasami jak mi gasło na wolnych to postawiłem go na 2 dni bez jeżdżenia i po tych 2 dniach znowu chodził w miarę normalnie jedynie przy odpalaniu na zimnym silniku przerywało na jednej świecy ale po chwili ustawało:) kilka razy to poskutkowało to odstawienie go na bok...ale teraz to już nie pomaga gaśnie non stop na wolnych;/ więc czeka mnie wymiana głowicy ;/