zgasł i nie zapali:/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zgasł i nie zapali:/
witam mam ogromną prosbę.kurde golf mi odmówił posłuszenstwa:/.mam silnik 1.6 na gaźniku benzyna + LPG.jakieś pół godziny temu stałem sobie na wolnych obrotach i nagle samochód mi zgasł i juz nie chce zapalić a akuat dziś mi jest potrzebny:/.co mogło byc powodem tego??gaz jest próbowałem go na benzynie i tez nie zapali chociaz porządnie go podpompowałem...czy może mieć wpływ na to pogoda bo trche wilgotno jest i pada deszcz.pomóżcie 
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
tak jak wyzej, sprawdz iskre, to podstawa
jezeli masz liche przewody to wilgoc moze miec tu duze znacczenie
jezeli nie odpala z beny i LPG to wyglada na to z brak iskry
moze padl modul lub hall
[ Dodano: 13 Mar 2008 20:30 ]
wykrec jena, przyloz gwint do masy silnika, trzymaj za fajk zeby cie nie koplo i niech ktos krreci tak jakby chcial odpalic a ty patrz na swiece czy jest iskra
jezeli masz liche przewody to wilgoc moze miec tu duze znacczenie
jezeli nie odpala z beny i LPG to wyglada na to z brak iskry
moze padl modul lub hall
[ Dodano: 13 Mar 2008 20:30 ]
wykrec jena, przyloz gwint do masy silnika, trzymaj za fajk zeby cie nie koplo i niech ktos krreci tak jakby chcial odpalic a ty patrz na swiece czy jest iskra
iskra ma byc porzadna, przybliz na 5 mm do silnika swice i ma solidnie strzelic. Jezeli jest to napisz jaki masz gaznik, bo w 1.6 byly 2e2 - mechaniczne i 2ee - elektoniczneagrala pisze:ty patrz na swiece czy jest iskra
[ Dodano: 13 Mar 2008 20:35 ]
modulu tak na szybko nie sprawdzisz. Wlasnie aby wyeliminowac uklad zaplonowy, to trzeba zaczac od iskry, bo najaltwiej.
Jezeli nie masz klucza do swiec, to moze masz jakas inna swiece, luzem, na niej tez sprawdzisz