jaki rozrząd?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jaki rozrząd?
Witajcie. Mam mały problem. A mianowicie nie wiem jakie oznaczenie jest mojego silnika, jak to sprawdzic. Chodzi o to rze musze rozrząd kupic a nie wiem jaki. Moj golfik to mk3 1.4 Cl silnik był ABD jednak poprzedni własciciel go wymienił i teraz nie wiem (niby to silnik z 1996 r tak mówił poprzedny własciciel) byłem dzisiaj w sklepi i sie dowiedziałem ze 60konne z tego roku miały rolke napinającą u mnie pompa napina dlatego zgupiałem w dodatku sa dwie pompy z różną iloscia zębów. Dodatkowo dowiedziałem sie w tym sklepie ze silniki w których pompa napinała były 55konne a nie 60cio. Doradźcie mi jak mam dowiedziec sie jaki rozrzad jest u mnie bez wczesniejszego demontarzu?
- Paweł Marek
- V.I.P.

Ani jedna z tych info co dostałeś w sklepie nie jest prawdziwa, nie było 55 konnych, nie było 1,4 z napinaczem. Musisz wiedzieć jaki masz teraz silnik. Może fotki dasz? Gdzie ma aparat zapłonowy? Z boku głowicy na przedłużeniu wałka rozrządu czy u dołu z przodu?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
aparat zapłonowy mam po prawej stronie silnika u samej gory, czyli z tego co wykminiam na przedłuzeniu wałka rozrządu.
[ Dodano: 13 Mar 2008 19:36 ]
wczesniej był silnik ABD teraz jest z 1996 czy w tym roku produkowali ABD
[ Dodano: 13 Mar 2008 19:36 ]
wczesniej był silnik ABD teraz jest z 1996 czy w tym roku produkowali ABD
Ostatnio zmieniony czw mar 13, 2008 20:39 przez Jargus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

- Paweł Marek
- V.I.P.

- Paweł Marek
- V.I.P.