Odpala za drugim razem .
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Odpala za drugim razem .
Witam . Mam następujący problem. Jak silnik jest zimny chce go odpalić to odpala . Pochodzi z 5 sekund i gaśnie (obroty spadają do takiej prędkości ze samochód gaśnie około 400 obr/min) . Zakręcę drugi raz i wszystko ok samochód elegancko chodzi . I nie ma różnicy czy samochód odpalam rano czy wieczorem . Silnik musi być po prostu zimny. Silnik to GX .
Tak szczerze, to co w tym dziwnego? Moja Polowka jak jest zimna to tez odpala za drugim - i nie ma to wplywu na jazde [a nawet mechanik tak mi wlasnie sugerowal, zeby nie garowac przy pierwszym odpaleniu, ale odpalac na dwie raty
]. Przeszkadza Ci to w czyms w sumie? Silnik jest zimny, wiec to jasne ze trzeba go rozgrzac troche, zanim zacznie pracowac stabilnie..
Silnik nie ma prawa gasnąć, bo od tego są różne czujniki, które podtrzymują jego stabilną pracę gdy jest zimny. Również mam GX i nic takie się nie dzieje, zostawienie problemu bez rozwiązania może pociągnąć za sobą uszkodzenie innych podzespołów, więc podejście typu "mi to nie przeszkadza" nie jest prawidłowe. Jeśli chodzi o GX to przyczyn może być wiele, sprawdź zawór dodatkowego powietrza, wtryskiwacz rozruchowy, czujnik temperatury.
pzdr
pzdr
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=130709&postdays=0&postorder=asc&start=0