Odpala za drugim razem .

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Walas
Nowicjusz
Nowicjusz

Odpala za drugim razem .

Post autor: Walas » czw mar 13, 2008 17:29

Witam . Mam następujący problem. Jak silnik jest zimny chce go odpalić to odpala . Pochodzi z 5 sekund i gaśnie (obroty spadają do takiej prędkości ze samochód gaśnie około 400 obr/min) . Zakręcę drugi raz i wszystko ok samochód elegancko chodzi . I nie ma różnicy czy samochód odpalam rano czy wieczorem . Silnik musi być po prostu zimny. Silnik to GX .

Anakolut
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Anakolut » czw mar 13, 2008 17:32

Tak szczerze, to co w tym dziwnego? Moja Polowka jak jest zimna to tez odpala za drugim - i nie ma to wplywu na jazde [a nawet mechanik tak mi wlasnie sugerowal, zeby nie garowac przy pierwszym odpaleniu, ale odpalac na dwie raty ;)]. Przeszkadza Ci to w czyms w sumie? Silnik jest zimny, wiec to jasne ze trzeba go rozgrzac troche, zanim zacznie pracowac stabilnie..

Awatar użytkownika
nerlst
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: nerlst » czw mar 13, 2008 18:18

Silnik nie ma prawa gasnąć, bo od tego są różne czujniki, które podtrzymują jego stabilną pracę gdy jest zimny. Również mam GX i nic takie się nie dzieje, zostawienie problemu bez rozwiązania może pociągnąć za sobą uszkodzenie innych podzespołów, więc podejście typu "mi to nie przeszkadza" nie jest prawidłowe. Jeśli chodzi o GX to przyczyn może być wiele, sprawdź zawór dodatkowego powietrza, wtryskiwacz rozruchowy, czujnik temperatury.

pzdr

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=130709&postdays=0&postorder=asc&start=0

Walas
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Walas » czw mar 13, 2008 18:44

no tez wychodzę z tego założenia. W miarę nie dawno zaczęło sie to dziać.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”