jaki czujnik temperatury w aaz?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- marioo1986
- Nowicjusz
- Kontakt:
witam.tak jak w temaciue mam pytanie jaki czujnik temperatury cieczy jest w silnikach aaz?mam golfa mk3 z 1993 roku.ostatnio bylem zmuszony wymienic czujnik temperatury.byl tam z zielona obwodka.wymialnilem juz chyba 3 i z kazdym jest ten sam problem.nie trzyma silnika na 90 stopniach tylko na 100.i teraz nie wiem gdzie lezy problem.moze poprostu w aazcie powinien byc czujnik z zolta obwodka tak jak w 1z?
- Przewodnik
- Ma gadane
- Kontakt:
- marioo1986
- Nowicjusz
- Kontakt:
- powertrain
- Ma gadane
witam tez mam AAZ i tak samo mi trzyma temperature na 100 stopniach no chyba ze jade 50km\h.. tylko ze ja zauwazylem ze przy temp 100` wąz ktory idzie od termostatu do chlodnicy jest zimny albo letni tak jak by to termostat nie przpuszczal... termostat wymienilem i jak bylo tak jest nadal 100`...
Gib@sS
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf IV TDI
- Silnik: ARL
Czarny z zielonym paskiem i żadnych podróbek, tylko oryginał. Inaczej wskazuje 100-110 stopni.
Poza tym zdarza się , że licznik przekłamuje temperature(tak jak u mnie). Ale jeżeli termostat wymieniony(oryginał, wahler) i czujnik temp. też oryginał to wskazówka jeżeli licznik nie przekłamuje powinna stać na 90 stopni.
Poza tym zdarza się , że licznik przekłamuje temperature(tak jak u mnie). Ale jeżeli termostat wymieniony(oryginał, wahler) i czujnik temp. też oryginał to wskazówka jeżeli licznik nie przekłamuje powinna stać na 90 stopni.
Odkurzę troszke temat...
Czy jest ktoś w stamie mi powiedzieć na jakiej zasadzie działa ten czujnik? Tzn co da zwarcie poszczególnych par przewodów do niego dochodzących? Jakie będą widoczne (o ile będą) efekty na desce rozdzielczej? Próbuję zlokalizować pewną usterkę i narazie stanąłem przy tym czujniku.
Czy jest ktoś w stamie mi powiedzieć na jakiej zasadzie działa ten czujnik? Tzn co da zwarcie poszczególnych par przewodów do niego dochodzących? Jakie będą widoczne (o ile będą) efekty na desce rozdzielczej? Próbuję zlokalizować pewną usterkę i narazie stanąłem przy tym czujniku.
Masz mało problemów? – kup sobie następne auto… ;)
- powertrain
- Ma gadane
Re: jaki czujnik temperatury w aaz?
tak jak piszeczie kupiłem orginał koszt 120zł z zieloną obwódką,wskazóka stoi między 90 a 100 ,jest to jakies przekłamanie bo z tego co wiem przy 95 stopni powinien włączyc się 1bieg dmuchawy a u mnie nic.