silnik 1.6 AAE (lub AEE) obroty po wymianie akumulatora
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
silnik 1.6 AAE (lub AEE) obroty po wymianie akumulatora
po wymianie akumulatora i uruchomieniu silnika obroty biegu jałowego falują między 400 a 800
ktoś mi powiedział, że trzeba poczekać az się ustawi silniczek krokowy, że ma się nagrzać do 90 stopni i powinno się ustabilizować, doszło do 90, wentylator się nie włączył, wyżej temp. nie podchodziła, a obroty wcale się nie ustabilizowały, w czasie jazdy zachowuje się normalnie, tylko po zrzuceniu na jałowy znów falują, co to może być??
ktoś mi powiedział, że trzeba poczekać az się ustawi silniczek krokowy, że ma się nagrzać do 90 stopni i powinno się ustabilizować, doszło do 90, wentylator się nie włączył, wyżej temp. nie podchodziła, a obroty wcale się nie ustabilizowały, w czasie jazdy zachowuje się normalnie, tylko po zrzuceniu na jałowy znów falują, co to może być??
było MKIII S4 stylaz .... będzie jeszcze MKII na malutkich walcach :)
Re: silnik 1.6 AAE (lub AEE) obroty po wymianie akumulatora
Sprawdz jak ładuje alternatorGregore pisze:po wymianie akumulatora i uruchomieniu silnika obroty biegu jałowego falują między 400 a 800
Ja mam ten sam typ silnika (AEE) i ostatnio jak go odpalałem to obroty waliły mi na 2000 (przy biegu jałowym) i później powoli schodziły i to samo miałem podczas jazdy gdy tylko wrzuciłem na luz. Podejrzewałem, że trzeba jechać do naprawy z silnikiem krokowy, ale międzyczasie postanowiłem po okresie zimowym podładować aku. Po podładowaniu obroty przestały szaleć i teraz mam pytanie: Czy muszę jednak jechać do naprawy z silnikiem krokowym czy to po prostu była wina aku.