Wymiana uszczelniaczy skrzyni biegów.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Wymiana uszczelniaczy skrzyni biegów.
Mam pytanie do osób które wymieniały kiedyś uszczelniacze w skrzyni biegów. Skrzynie mam wyciągniętą i chce odrazu wymienić uszczelniacze tzn. trzy na wałku sprzęgłowym i na przegubach od półosi.Tylko nie mam patentu jak się do tego zabrać ten na wałku sprzęgłowym to raczej musze wydłubać i wbić nowy. A co do tych uszczelniaczy od półosi to nie wiem jak się zabrać do ich wymiany. Rozmawiałem z kumplem który kiedyś pare lat temu to wymieniał to powiedział mi że tam są jakięś zaślepki które trzeba wydłubać i jakieś sprężynki. Panowie poradzcie coś póki mam skrzynia na wierzchu to coś pomyśle i jakoś je wymienie. Dzięki
mój golfik piękny styl prosto z Holandii przybyłem nim kilka chwil w tulipanach stal i trochę sobie zgnił hehe/stoi i tęskni za mną a ja niestety rozglądam się za innym autem ale sercem zawsze z MKII/ Passat 3BG nowy nabytek/MK2 nadal w stajni
- Trochim
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
przy wałku wydłubujesz i wkładasz nowy.
przy przegubach musisz oprócz uszczelniaczy zakupić dodatkowo zaślepki, bo jest jednorazowa i psujesz ją podczas demontażu flanszy, następnie zdejmujesz zabezpieczenie wyjmujesz flansze wymieniasz uszczelniacz i składasz w odwrotnej kolejności.
przy przegubach musisz oprócz uszczelniaczy zakupić dodatkowo zaślepki, bo jest jednorazowa i psujesz ją podczas demontażu flanszy, następnie zdejmujesz zabezpieczenie wyjmujesz flansze wymieniasz uszczelniacz i składasz w odwrotnej kolejności.
Nissan Patrol K160
-
- Mały gagatek
Rozmiar uszczelniaczy.
To są numery oryginału które spisałem ze starego uszczelniacza według tego powinien ci w sklepie znaleźć:
020301189R
10WDF03
DGS 50 65
Pozdrawiam!!!
020301189R
10WDF03
DGS 50 65
Pozdrawiam!!!
mój golfik piękny styl prosto z Holandii przybyłem nim kilka chwil w tulipanach stal i trochę sobie zgnił hehe/stoi i tęskni za mną a ja niestety rozglądam się za innym autem ale sercem zawsze z MKII/ Passat 3BG nowy nabytek/MK2 nadal w stajni