krzywa tylna belka?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
krzywa tylna belka?
Witam
Mam pytanie jakis czas temu bylem na ustwianiu geometri kol samochodu (calosc) i gosc ktory wszytsko ustwial stwierdzil ze mam albo skrzywiona tylna belke albo czopy i efektem tego jest krzywo ustwiona kierownica :/ nie jest idealnie prosto.. Mam pytanie jak sprwdzic czy skrzywiona jest belka czy czop? czy jest na to jakis prosty sposob? Wiem ze wymiana belki to droga impreza a czopy sa duzo tansze. co z tym zrobic czy ktos ma podobny problem?
p.s
jak patrze z tylu na samochod to rzeczywiscie tylke kola nie stoja prosto tylko rozchodza sie na zewnatrz..
dzieki za wszelka pomoc :/
Pozdrawiam
kubi
Mam pytanie jakis czas temu bylem na ustwianiu geometri kol samochodu (calosc) i gosc ktory wszytsko ustwial stwierdzil ze mam albo skrzywiona tylna belke albo czopy i efektem tego jest krzywo ustwiona kierownica :/ nie jest idealnie prosto.. Mam pytanie jak sprwdzic czy skrzywiona jest belka czy czop? czy jest na to jakis prosty sposob? Wiem ze wymiana belki to droga impreza a czopy sa duzo tansze. co z tym zrobic czy ktos ma podobny problem?
p.s
jak patrze z tylu na samochod to rzeczywiscie tylke kola nie stoja prosto tylko rozchodza sie na zewnatrz..
dzieki za wszelka pomoc :/
Pozdrawiam
kubi
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=148469
[ Dodano: Nie Mar 09, 2008 20:40 ]
tym bardziej ze ???? wejdz na linka
[ Dodano: Nie Mar 09, 2008 20:40 ]
naturalnie że takczyli stacja diagnostyczna powinna mi takie cos sprwdzic?
tym bardziej ze ???? wejdz na linka
Ostatnio zmieniony ndz mar 09, 2008 21:41 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
- JayT
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: krzywa tylna belka?
Ten fragment nie bardzo rozumiem...kubi79 pisze:mam albo skrzywiona tylna belke albo czopy i efektem tego jest krzywo ustwiona kierownica :/
a nie stuka ci obciążony tył ??? bo moga byc wywalone tuleje tylnej belki i wtedy objaw moze być podobny
za lużne łożysko mozę również mieć wpływ na trakcje pojazdu
za lużne łożysko mozę również mieć wpływ na trakcje pojazdu
Ostatnio zmieniony ndz mar 09, 2008 22:30 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.