raszek007 - a więc postaram się po kolei wyjaśnić nieścisłości. Nie odbieraj tego jako atak - bo nic do Ciebie nie mam. Po pierwsze - Clariony mi się podobają, bo wymieniany przeze mnie model stylizowany jest na retro (przynajmniej dla mnie). Lubię klasyczne kształty
, pokrętło głośności - wiadomo - rzecz indywidualna. Inni wolą przyciski - ja to szanuję. Poza tym, że Clarion podoba mi się wizualnie(nie tylko ten model), świetnie gra i z tym się chyba wszyscy tutaj zgodzą. Zasmuciła mnie opinia jednego z lepszych specjalistów, że nie jest on juz z linii bezawaryjnych urządzeń. Niestety. Co do Alpinki - to git sprzęt bez dwóch zdań. Jest super i z 3 podanych przez autora postu modeli, wybrałbym właśnie jego
.
sam doradziłeś alpine, a piszesz że ten pioneer jest ładny.
Dokładnie. Nie mój gust, ale nie brzydki. Doradzam Alpine, bo dla mnie jest najlepsza, ale Pionner absolutnie nie jest sprzętem typu cyt."...wieś spiewa i tańczy(...).Doradzam Alpine - ale podkreślam - Pionner DEH 4700 to dobry sprzęt, absolutnie nie odpustowy. Kolejna sprawa to, że mówisz: Clar i Alpin mają styl. Powiem tak - nawet brak stylu(np. w modzie) to styl... i absolutnie nie można mówić o jego braku.
Styl - fason, metoda, system. Alpine ma inny, Clarion - dla mnie – retro, Pionner... nie ma stylu? Przecież w takiej firmie jak Pionner, za wygląd sprzętu odpowiada sztab ludzi kreujących wizerunek marki tak, aby odpowiadał gustom odbiorów. Hasło, że Pionner nie ma stylu jest bezsensu. Ma inny styl, by może taki, który Tobie nie odpowiada... ale go MA. Dobrze, że polecasz Alpine, ale nie przekreślaj tak dobrego modelu jakim jest DEH 4700 Pionner’a... Co do syndromu Alpine - to firma - historia. Legendarne wręcz jej modele oraz wszech znana solidność tak bardzo rozsławiły markę, że po dziś dzień na hasło - dobre radio - zaraz pada nazwa Alpine. Mam znajomych, którzy nie wymieniliby żadnego modelu Pionner'a, Clarion’a czy Becker'a... Ale jak pytam ich o najlepszą firmę - ALPINE!!! DEH 4700 zwolenników na forum ma, bo to dobry sprzęt, za rozsądne pieniążki i jeśli komuś odpowiada jego styl - do bardzo dobry wybór. Jeśli ktoś ma więcej gotówki - myślę, że zastanowi się nad Twoją Alpinką... chyba, że nie będzie odpowiadał mu jej styl i weźmie Pionner’a DEH-P5700MP/5730MP
. Napisałem, że nie znasz się na CA, bo skreśliłeś Pionka. A tak naprawdę, do napisania tego potu skłonił mnie twój wyjazd na blackwhite'a... Co innego jak byś powiedział - stary nie masz racji, mylisz się, poczytaj a dojdziesz to prezentowanych przeze mnie racji, jestes w błędzie... Ty troszkę nieładnie mu pojechałeś i to bezpodstawnie... Podsumowując – fajnie, że, lubisz Alpinke, Twojego posta przeczytałem więcej razy niż Ty byłeś na tym forum i doskonale zrozumiałem jego treść a także niemiłe podteksty w kierunku blackwhite'a. Doradziłem Alpine ale nigdy nie odradzałem Pionner’a, który dlatego jest tak popularny na tym forum, bo jest dobrym radiem a jego styl trafia w gusta forumowiczów.
Pozdr.
PS. Nie chciałbym, abyś moje wypowiedzi odebrał jako atak na Twoją osobę - to raczej sprzeciw ku postawie, jaką zaprezentowałeś.